Tragisch nieuws voor Hans de Booij na gezondheidsproblemen: “Voorgoed afscheid”

Entertainment
dinsdag, 21 mei 2024 om 18:40
schermafbeelding 2024 05 21 om 184154
De geliefde Nederlandse zanger Hans de Booij, beroemd om zijn hit "Annabel," heeft aangekondigd dat hij noodgedwongen moet stoppen met optreden. Zijn gezondheid laat het niet langer toe om op het podium te staan, waardoor hij afscheid moet nemen van zijn grootste passie.
In een emotioneel interview met De Telegraaf vertelt Hans de Booij over zijn gedwongen afscheid van het zingen. "Het is een gedwongen afscheid. Ik had graag nog een tijdje willen blijven zingen," aldus de zanger. Na elk optreden keerde hij compleet uitgeput huiswaarts. Ondanks pogingen om zijn conditie te verbeteren en diverse medicaties van zijn arts, bleef zijn toestand verslechteren. De Booij vermoedt zelf dat hij aan long covid lijdt, maar zijn arts kan dit niet bevestigen.
De Booij geeft aan vaak onverklaarbaar moe te zijn, wat hem belemmert om te voldoen aan de verwachtingen van zijn publiek. "Ik vrees dat ik niet meer kan voldoen aan de verwachtingen die het publiek van mij heeft. Daarom stop ik ermee," verklaart hij. Toch staat er nog één laatste optreden gepland voor december, waarna hij definitief afscheid zal nemen van zijn muzikale carrière.
Hoewel hij stopt met optreden en geen nieuwe muziek meer zal opnemen, kijkt De Booij uit naar een nieuwe fase in zijn leven. Hij is van plan eind 2025 naar Malta te verhuizen, waar vrienden hem hebben uitgenodigd om in hun moestuin te werken. "Vrienden van mij kweken daar groenten. Ze hebben me gevraagd om er in de tuin te gaan werken," vertelt de afzwaaiende zanger.
Met deze stap hoopt Hans de Booij een nieuwe invulling aan zijn leven te geven, weg van de spotlights en de druk van optredens. Fans kunnen nog één keer genieten van zijn live muziek tijdens zijn allerlaatste optreden in december, waarna het doek definitief zal vallen voor deze iconische zanger.