Organisatie achter Eurovision houdt nu crisisoverleg - dit wordt er besproken

Entertainment
zaterdag, 11 mei 2024 om 17:23
schermafbeelding 2024 05 11 om 172452
In Zweden is er momenteel veel gaande na de beruchte diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival. Het nieuws van zijn uitsluiting leidde tot een golf van verontwaardiging en heeft de Zweedse omroep SVT ertoe aangezet een 'crisisoverleg' te organiseren.
De diskwalificatie van Joost Klein volgde op een incident dat zich donderdagavond voordeed. Lange tijd werd de aard van het incident stilgehouden, maar vandaag werd bekend dat er een voorval was met een vrouwelijke medewerker van het Eurovisie Songfestival. Joost zou naar verluidt deze persoon hebben 'bedreigd', hoewel de exacte omstandigheden nog onbekend zijn.
De aankondiging van Joost's diskwalificatie door de organisatie veroorzaakte verontwaardiging en woedende reacties. Cornald Maas, een bekende Nederlandse commentator van het Eurovisie Songfestival, liet weten dat het betreffende incident niet zo ernstig was als gesuggereerd werd. De beslissing om Joost uit te sluiten wordt door velen als 'disproportioneel' beschouwd.
De European Broadcasting Union (EBU), verantwoordelijk voor het Eurovisie Songfestival, bevindt zich momenteel in een staat van paniek. Het besluit om Joost Klein te diskwalificeren heeft een veel grotere impact gehad dan aanvankelijk verwacht. Volgens de Zweedse omroep SVT is de top van de EBU momenteel bezig met een 'crisisoverleg'. Ze onderzoeken of het besluit kan worden herzien en of Joost alsnog kan deelnemen aan het Songfestival. De berichtgeving hierover is ook opgepikt door Shownieuws.

Noorse krant VG: Vrijdagavond zaten de delegaties uit Ierland, Groot-Brittannië, Zwitserland en Portugal in crisisvergaderingen met de Eurovisie-organisator EBU, zo blijkt uit de informatie van VG. De vier landen zouden hebben overwogen zich terug te trekken uit de competitie.

759
Reply