Netflix verhoogt zijn prijzen, dit ga je vanaf nu betalen

Entertainment
woensdag, 08 mei 2024 om 20:26
netflix
Streamingdienst Netflix heeft aangekondigd dat de abonnementsprijzen zullen stijgen. In een verklaring op het helpcenter van de dienst wordt gemeld dat het basisabonnement met één euro zal toenemen naar 8,99 euro per maand. Voor het standaardabonnement zal de prijs stijgen van 11,99 naar 13,99 euro per maand, terwijl het premiumabonnement drie euro duurder wordt en op 18,99 euro per maand uitkomt.
De aankondiging komt voort uit de voortdurende investeringen van Netflix in nieuwe content en producties. De streamingdienst roept abonnees op om bij te dragen aan deze investeringen door de prijsverhoging te accepteren. Klanten worden binnenkort persoonlijk op de hoogte gebracht van de prijsstijging. De laatste prijsverhoging vond plaats in 2021.
Naast Netflix heeft ook streamingdienst HBO aangekondigd dat er een prijsverhoging zal plaatsvinden. Vanaf 11 juni zullen abonnees van HBO overgezet worden naar HBO Max, wat uiterlijk op 13 augustus zal leiden tot een prijsverhoging van 2 euro voor het standaardabonnement, dat dan 9,99 euro per maand zal kosten.
Disney+, gelanceerd in 2019, heeft ook al meerdere prijsverhogingen ondergaan. De maandelijkse kosten zijn gestegen van 7 euro bij de introductie naar de huidige 11 euro. Amazon Prime verhoogde vorig jaar november de kosten van een abonnement van 2,99 naar 4,99 euro per maand. Apple TV+ heeft sinds de lancering in 2019 ook een prijsstijging doorgemaakt. Van 4,99 euro per maand is de prijs geleidelijk gestegen naar 9,99 euro per maand in november vorig jaar.