Michael (40) won 11 miljoen euro in de loterij maar is nu alles kwijt

Michael (40) won 11 miljoen euro in de loterij maar is nu alles kwijt

Een man uit het Verenigd Koninkrijk die 9,7 miljoen pond (ongeveer 11,2 miljoen euro) in de loterij won, heeft binnen acht jaar alles er doorheen geblazen. "Ik heb niet eens iets gespaard voor mijn kinderen. Maar dat maakt me heel weinig uit."

Michael Carroll, inmiddels 40 jaar, kocht in november 2002 een lot van slechts een pond. Het was zijn eerste keer en tot zijn verbazing had hij onmiddellijk het winnende ticket.

Beroemdheid

De 9,7 miljoen pond was bedoeld om hem een zorgeloos leven te bieden. In plaats daarvan verspilde hij al het geld in een relatief korte periode, slechts in een tijdspanne van acht jaar. Hij legde aan LadBible uit hoe dit gebeurde.

"Tegenwoordig, als je geld wint, krijg je anonimiteit als je dat wilt." Toen hij de loterij won, was Michael slechts 19 jaar oud. "Ik had zelfs geen bankrekening om het geld te storten."

"Een grote foto van mij als de winnaar verscheen in veel kranten. Ik werd op een herkenbare manier afgebeeld en iedereen kende plotseling mijn naam."

Niet Veilig

Michael wordt ongevraagd doelwit van mensen met kwade bedoelingen. Met andere woorden: mensen die geld van hem eisen en bereid zijn om hier erg ver voor te gaan.

In 2006 vertelde Carroll aan The Independent dat hij op een ochtend wakker werd en zijn vijf honden dood vond in de tuin.

Alsof dat nog niet erg genoeg was, ontving ook zijn familie nare berichten. Er waren zelfs 'mannen met shotguns' voor Michael's deur.

Uitgaven

Om te beginnen gaf hij een miljoen aan zijn zus, moeder en tante uit het gewonnen geld. Toch best lief van hem.

Ook stelde hij een investeringsobligatie van 3,9 miljoen pond op, terwijl hij nog een miljoen pond investeerde in zijn favoriete voetbalclub Rangers (Glasgow). Volgens Michael kocht hij ook voor ongeveer 150.000 pond aan goud.

Daarnaast kocht hij een huis van 325.000 pond, vakanties ter waarde van een half miljoen en een verzameling van mooie auto's. Hij kocht een Range Rover, twee BMW M3's, een BMW Z4 en drie Mitsubishi Evos.

Michael onthult ook dat hij 2.000 pond per dag uitgaf aan "wit poeder" voor zijn neus en 1.000 pond per dag aan 'prostituees'.

Alles opgemaakt

In 2010 was al zijn geld weg. Michael had niets meer over en solliciteerde bij zijn oude baan als vuilnisman. Hij heeft die baan nog steeds. Hij is ook weer samen met een vroegere vriendin, Sandra.

In het verhaal zei hij dat hij geen spijt heeft van het winnen van de loterij. “Ik had jarenlang plezier van geld waar ik niets voor heb gedaan. Ik heb alleen spijt van de BMW Z4: wat een rotauto.”

Waarom hij nooit geld aan de kant heeft gelegd voor zijn twee kinderen en drie stiefkinderen? “Ze moeten er zelf maar voor werken. Geld komt niet vanzelf, weet je. Ik heb er geen spijt van."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Ernstig verkeersongeval: Auto met gezin beland op z’n kop in een sloot

In het kleine dorp Hank, gelegen in Noord-Brabant, heeft zich zondagavond een dramatisch verkeersongeval voorgedaan. Een auto...

Dit enorme bedrag moet je betalen als je Tino Martin wil inhuren voor een feestje

De Nederlandse muziekscene kent vele iconen, maar Tino Martin staat bijzonder in de schijnwerpers nu hij de leeftijd van 40 j...

Minderjarige jongen neergestoken, man aangehouden

BREDA - Een steekpartij vond plaats in de wijk Haagse Beemden in Breda, aan de Veertienbunder, zondagavond rond 19.15 uur.Ver...

Groot verdriet voor Wilders na overlijden: “Ik mis haar enorm”

Geert Wilders, de leider van de PVV, heeft het overlijden van zijn moeder aangekondigd via het sociale medium X. Hij deelde d...

Man dood aangetroffen op vakantiepark

Een sombere zondagochtend brak aan in het Belgische Oostduinkerke, waar een 53-jarige man dood werd aangetroffen in een water...

Lees meer