Is Meghan Markle een gooi naar het Amerikaanse presidentschap aan het voorbereiden?

Is Meghan Markle een gooi naar het Amerikaanse presidentschap aan het voorbereiden?

Als de geruchten die sinds vorige week in Westminster circuleren juist blijken te zijn, dan zou Meghan Markle haar interview met Oprah gebruiken om een begin te maken aan haar politieke carrière waarbij zij zichzelf graag in het Witte huis zou willen zien.

Een senior Labour-figuur (een oud gediende van de regering van Tony Blair) die sterke banden heeft met Washington, beweerde onlangs in de Britse The Mail dat Meghan, 39, druk bezig zou zijn met het netwerken onder senior democraten om zo een campagne en fondsenwervingsteams op te kunnen zetten. Op die manier kan zij dan een gooi doen naar het Amerikaanse presidentschap.

Een bron die dichtbij de hertogin van Sussex staat weigert commentaar te geven, maar een duidelijke bekrachtiging die deze geruchten waarheid lijken te maken is dat het echtpaar zelf weinig geheim heeft gehouden over hun eigen politieke overtuigingen. Ze steken ze hun eigen politieke mening niet onder stoelen of banken. Tijdens de vorige Amerikaanse verkiezingen vielen ze Donald Trump aan door kiezers aan te sporen ‘haatzaaiende uitlatingen te verwerpen’. Trump kwam met een tegenaanval door te benadrukken dat hij zelf absoluut geen fan is van Meghan.

Een bron zei: 'De Blairitische, internationalistische en democratische partijnetwerken bruisen van de gesprekken over Meghan's politieke ambities en potentiële donateurs.'

Vorig jaar vertelde een vriend van de hertogin aan het tijdschrift Vanity Fair dat een van de redenen waarom ze haar Amerikaanse staatsburgerschap niet opgaf toen ze in de koninklijke familie trouwde, was om haar de mogelijkheid te geven om de politiek van Washington in te gaan. Het is afwachten wat er gaat gebeuren, maar de mogelijkheid bestaat.

Bron: Dailymail | Beeld: Schermafbeelding Today

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties