Gebeld door een onbekend nummer? Zo kun je achterhalen wie je gebeld heeft

Gebeld door een onbekend nummer? Zo kun je achterhalen wie je gebeld heeft

Is het een bedrieglijke persoon, een bedrijf dat iets probeert te verkopen, of gewoon iemand die je kent maar wiens nummer je niet hebt bewaard?

Hier zijn enkele technieken om te achterhalen wie er vanaf een onbekend nummer heeft gebeld.

Je ontving een telefoontje van een onbekend nummer en je vraagt je af wie het was voordat je besluit terug te bellen, vooral als je herhaaldelijk wordt gebeld vanuit hetzelfde nummer zonder dat de persoon aan de andere kant iets zegt.

Sla het nummer op

De eerste stap is het opslaan van het nummer in je contactenlijst onder een door jou bedachte naam. Daarna kan je controleren of deze persoon een profielfoto heeft op WhatsApp.

Vaak linken mensen hun telefoonnummer aan hun Facebook-account. Je kan proberen het nummer op te zoeken op Facebook door “00316” gevolgd door het telefoonnummer (zonder de “06”) in te voeren in de zoekbalk. Houd er echter rekening mee dat deze methode afhangt van de privacy-instellingen van de persoon en misschien niet altijd effectief is.

Zoeken op het web

Als de bovenstaande methoden niet succesvol zijn, kan je proberen het nummer op Google op te zoeken. Vooral als het nummer toebehoort aan een bedrijf, is de informatie meestal snel te vinden. Er zijn ook websites die functioneren als online telefoonboeken waar je telefoonnummers kunt opzoeken. Verder bestaan er pagina’s die waarschuwen voor bepaalde lastige telefoonnummers, fraudeurs en vreemde oproepen.

Anoniem terugbellen

Als je nog steeds niet weet wie er heeft gebeld, kan je (anoniem) terugbellen om te zien wie de telefoon opneemt. Als er niemand aan de andere kant van de lijn antwoordt of als het een vreemd gesprek blijkt te zijn, overweeg dan het nummer te blokkeren om te vermijden dat het onbekende nummer je in de toekomst nog meer stoort.

Voordat je in de verleiding komt om een onbekend nummer terug te bellen, kun je deze methoden gebruiken om te achterhalen wie de beller was.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Dit is de nieuwe vriend van Welmoed Sijtsma (33)

Welmoed Sijtsma deelt geweldig liefdesnieuws. De 33-jarige presentatrice heeft weer een relatie. Ze heeft RTL Boulevard beves...

Hond vindt plastic zak in de vuilnisbak en draagt deze mee naar huis. Eigenaars zijn geschokt als ze zien wat erin zit

Een hond genaamd pui genoot van een van zijn wandelingen die hij zelf maakte door de straten vang Bangkok, blaffend naar vree...

Zien: Dit is de 22 jaar oudere partner van Hélène Hendriks

De geruchtenmolen over Hélène Hendriks en haar mysterieuze partner heeft draait op volle toeren. Ondanks dat Hélène geruchten...

Overleden vrouw gevonden in het water

Het lichaam van een dode vrouw is maandagochtend aangetroffen in Standdaarbuiten. Het lichaam werd gevonden in het water bij...

Voorbijganger doet schokkende ontdekking: ziet overleden persoon in auto

Een voorbijganger trof maandagochtend een dode aan in een auto in Lith. De auto was geparkeerd op de Wiegersmastraat. Forensi...

Lees meer