Cameravrouw deelt verhaal over aanvaring met Joost: 'Hier klopt niks van''

Entertainment
zondag, 12 mei 2024 om 14:36
joost
De cameravrouw die betrokken was bij het incident met Joost Klein, ontkent de versie van de gebeurtenissen zoals die door AVROTROS naar buiten is gebracht. Dit wordt gemeld door de topman van de EBU (European Broadcasting Union) aan de Zweedse radiozender Sveriges Radio.
AVROTROS had gisteren een verklaring afgegeven over de diskwalificatie van Joost Klein. Volgens de verklaring had Joost herhaaldelijk verzocht om niet gefilmd te worden door de cameravrouw, een medewerkster van de EBU. Zij negeerde dit verzoek en bleef hem filmen, waarna Joost een dreigende beweging zou hebben gemaakt richting de camera.
De cameravrouw voelde zich bedreigd en diende een aanklacht in bij de politie, wat leidde tot de schorsing en uiteindelijke diskwalificatie van Joost. Dit besluit leidde tot veel verwarring en onbegrip bij het publiek.
Cornald Maas en meerdere artiesten uitten hun ongenoegen over de gang van zaken, terwijl online de discussie hevig oplaaide. Voorafgaand aan het Songfestival uitten veel mensen hun steun voor Joost door luidkeels 'Europapa' te scanderen.
Noel Curran, de directeur-generaal van de EBU, heeft nu echter verklaard dat de cameravrouw een ander verhaal heeft dan dat van AVROTROS. Hij weigert echter verdere details te geven over dit nieuwe perspectief.
Het is waarschijnlijk dat deze nieuwe versie van de gebeurtenissen in de komende uren of dagen zal uitlekken, waardoor er meer duidelijkheid ontstaat over de situatie.