Aangifte tegen Danny de Munk gedaan wegens verkrachting

Aangifte tegen Danny de Munk gedaan wegens verkrachting

Bij de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant zou een aangifte van verkrachting zijn binnengekomen tegen zanger Danny de Munk. De Telegraaf schrijft dinsdagavond dat de aangifte is gedaan door een vrouw die zo'n vijftien jaar geleden nauw met de artiest samenwerkte bij de musical Ciske de Rat.

De aangifte zou twee weken geleden op 27 mei zijn gedaan, schrijft de krant.

De politie-eenheid Zeeland-West-Brabant wilde dinsdagavond 'in verband met privacy en gevoeligheid van de zaak' niet bevestigen dat er inderdaad aangifte tegen De Munk is gedaan. Ook de advocaat van het vermeende slachtoffer onthoudt zich tegenover het ANP 'in afwachting van het onderzoek' van verder commentaar.

De advocaat van De Munk, Royce de Vries, laat desgevraagd weten dat zijn cliënt door politie en justitie vooralsnog niet op de hoogte is gesteld van de aangifte die tegen hem gedaan zou zijn. Wel ontkent De Munk de mogelijke aantijging, laat de advocaat weten. 'Hij bestrijdt uitdrukkelijk dat hij zich ooit schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, laat staan aan strafbare feiten', aldus De Vries. 'Inmiddels is cliënt - door een abusievelijk doorgestuurde e-mail - bekend met de identiteit van de aangeefster. Dit bevestigt voor hem dat de beschuldiging ongefundeerd is. Cliënt kan dit onderbouwen en zal dit ook graag doen bij de daartoe aangewezen partijen. Cliënt is onthutst over deze onterechte beschuldigingen en beraadt zich over het nemen van juridische vervolgstappen.'

Omdat die vermeende gebeurtenissen zouden hebben plaatsgevonden in de periode dat De Munk te zien was in de musical Ciske de Rat, stelde ook de producent van die voorstelling, Stage Entertainment, een onderzoek in. Tegenover De Telegraaf stelt Stage Entertainment dinsdag dat dat onderzoek nog altijd gaande is. Een extern adviesbureau dat zij daarvoor hebben ingeschakeld gaat in gesprek met mensen die zich naar aanleiding van de oproep van de producent hebben gemeld. 'Ten behoeve van de zorgvuldigheid van dit proces en de belangen van alle betrokkenen willen wij hier verder geen uitspraken over doen.'

Bron: De Telegraaf | Story

Lees meer over:
verkrachting

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties