Rabobank raakt flink bedrag kwijt door slinkse witwastruc: vals geld omgewisseld

Rabobank raakt flink bedrag kwijt door slinkse witwastruc: vals geld omgewisseld

Met een grote witwastruc wisten familie en vrienden van bewoners van een woonwagenkamp in Oss in een week tijd ruim drie ton aan vals geld te wisselen via geldautomaten van de Rabobank. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) vond de wisseltruc plaats in 2015 en zijn de hoofdverdachten nog steeds spoorloos.

Ondanks het feit dat de hoofdverdachten tot op heden nog niet zijn gepakt, staan dinsdag vijftien mensen voor de politierechter. Sommigen zwijgen, anderen zeggen een goede verklaring te hebben voor het grote geldbedrag dat opeens op hun rekening stond. De ’storters’ vielen op omdat ’hun stortingsgedrag afweek van hun gewoonten’. Na verder onderzoek bleek dat vrijwel alle storters banden hadden met bewoners van het kamp in Oss. Dat meldt het AD.

Lees verder bij de bron: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1024551462/rabobank-raakt-megabedrag-kwijt-door-witwastruc-drie-ton-aan-vals-geld-omgewisseld

Beeld: Unsplash

Lees meer over:
witwassen criminaliteit

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties