Groei Nederlandse economie laagste in de hele Eurozone

Groei Nederlandse economie laagste in de hele Eurozone

De Nederlandse economie zal dit jaar met slechts 1,8 procent groeien. Dat is het laagste groeipercentage dat de Europese Commissie (EC) voor de negentien eurolanden in 2021 verwacht. Maar daar staat tegenover dat de Nederlandse economie minder hard is geraakt door de coronacrisis dan veel andere landen in de eurozone.

De Nederlandse economie is in 2020 met 4,1 procent gekrompen, terwijl de gehele eurozone vorig jaar met 6,8 procent kromp.

De verwachte groei van 2022 loopt ook iets achter op die van de rest van de eurozone. De commissie denkt dat de Nederlandse economie dan met 3 procent groeit. Aan het einde van dat jaar neemt de economische activiteit naar verwachting toe tot iets boven de niveaus van 2019.

Lees verder bij de bron: https://www.nu.nl/economie/6115771/groei-nederlandse-economie-dit-jaar-naar-verwachting-laagst-in-eurozone.html?redirect=1

LEES OOK: Prinses Mabel gooit miljoenenvilla tegen de vlakte

Beeld: Unsplash

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties