Zie hoe 2 papegaaien een hilarisch gesprek met elkaar voeren

Dieren
vrijdag, 03 mei 2024 om 14:46
indian ringnecks talking to each other 0 10 screenshot
Katten en honden zijn twee van de beroemdste huisdieren ter wereld. Maar niet iedereen geniet van hun gezelschap. Sommige mensen geven de voorkeur aan vogels en papegaaien zijn een populaire keuze, vooral omdat ze erg vermakelijk kunnen zijn.
De schattige vogels hieronder worden gewoonlijk Indiase halsbandpapegaaien genoemd, maar technisch gezien zijn het parkieten (formeel parkieten met een rozering of ringhals). De vogel is een middelgrote papegaai afkomstig uit Afrika, het Midden-Oosten en het Indiase subcontinent. Ze zijn zeer sociaal en reizen vaak in grote kuddes. Rozeringparkieten zijn populair als huisdier vanwege hun gemakkelijke persoonlijkheid en opvallende kleuren, met groene veren en een zwarte ring om de nek. Ze staan ook bekend als uitstekende praters en kunnen een breed aan menselijke geluiden nabootsen.
De groene is Klaver en de paarse heet Lavendel. Volgens de eigenaar heeft Lavender een veel grotere woordenschat dan Clover, maar hij besloot die niet te gebruiken toen deze video werd gemaakt.
Lavendel en Klaver praten met elkaar in deze clip. Ze zeggen dingen als "Wat ben je aan het doen", "Ik hou van je", "Mooie vogel" en "Dottie, nee!" Dottie is de naam van de inwonende hond. Hun gesprek is echt schattig! Bekijk de volledige video hieronder en laat een Facebook-reactie achter om ons te laten weten wat je ervan vond!