Vrouw crasht auto op landelijke weg. Dan komt de zwerfhond uit het niets om haar te redden

Vrouw crasht auto op landelijke weg. Dan komt de zwerfhond uit het niets om haar te redden

Degenen die ooit een hond hebben gehad, weten hoe dapper en loyaal deze dieren kunnen zijn in noodsituaties. Het blijkt dat die eigenschappen soms ook van toepassing zijn op honden die voor ons volkomen vreemden zijn.

Dat was het geval in een verhaal uit Pavo, Georgia, waar een zwerfhond op wonderbaarlijke wijze een vrouw redde van wat een dodelijk auto-ongeluk had kunnen zijn.

Vrouw crasht auto op landelijke weg. Dan komt de zwerfhond uit het niets om haar te redden

De dag was begonnen als alle andere. Shannon Lorio, een 36-jarige vrouw die in Pavo woont, was op pad voor een ritje over kronkelende landweggetjes. Omdat ze te snel in een bocht kwam, voelde ze dat haar auto in de staart gleed voordat ze een talud afdaalde en in een greppel belandde. Tijdens de crash werd Lorio vanaf de voorstoel door haar achterraam op de kofferbak geslingerd.

Onnodig te zeggen dat Lorio versuft was en niet zeker wist of ze zou kunnen lopen. "Ik bloedde uit mijn gezicht en mijn neus", zei ze. Omdat ze zich in een afgelegen gebied bevond, was er geen garantie dat een passerende automobilist zou zien wat er met haar was gebeurd. Op dat moment gebeurde er iets ongelooflijks: een zwerfhond verscheen schijnbaar uit het niets en begon haar gezicht te likken.

Vrouw crasht auto op landelijke weg. Dan komt de zwerfhond uit het niets om haar te redden

Toen ze elkaar eenmaal hadden leren kennen, trok de hond Lorio aan haar overhemdkraag 50 meter de heuvel op en door doornstruiken totdat ze weer op de snelweg waren. Toen ze daar eenmaal waren, waakte het dier over haar totdat ze iemand konden signaleren voor een ritje terug naar de stad. Hoewel de vorige eigenaren van de hond hem hadden afgestaan aan een nabijgelegen dierenasiel, noemde Lorio hem na het incident Hero.

Hoewel Lorio zegt dat ze Hero zelf niet kon adopteren omdat ze zelf al zes honden had, gaf ze de kleine man wel een groot bot en een knuffeldier om mee te spelen. "Die hond zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben", zei ze. Hoewel Hero terugkeerde naar het asiel, is hij sindsdien opgepikt door hondentrainer Heidy Drawdy, die van plan is om van hem een zoek- en reddingshond te maken. Lorio en Drawdy zullen ongetwijfeld contact opnemen.

Door Hero's moed was Lorio in staat om veilig naar huis terug te keren uit wat een zeer gevaarlijke situatie had kunnen zijn. Dankzij zijn vriendelijke daad heeft Hero ook een mooie toekomst voor zich om zijn moed te delen met anderen in nood. Al met al is dit verhaal gewoon meer bewijs dat honden echt de beste vriend van de mens zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Dit is de nieuwe vriend van Welmoed Sijtsma (33)

Welmoed Sijtsma deelt geweldig liefdesnieuws. De 33-jarige presentatrice heeft weer een relatie. Ze heeft RTL Boulevard beves...

Hond vindt plastic zak in de vuilnisbak en draagt deze mee naar huis. Eigenaars zijn geschokt als ze zien wat erin zit

Een hond genaamd pui genoot van een van zijn wandelingen die hij zelf maakte door de straten vang Bangkok, blaffend naar vree...

Zien: Dit is de 22 jaar oudere partner van Hélène Hendriks

De geruchtenmolen over Hélène Hendriks en haar mysterieuze partner heeft draait op volle toeren. Ondanks dat Hélène geruchten...

Overleden vrouw gevonden in het water

Het lichaam van een dode vrouw is maandagochtend aangetroffen in Standdaarbuiten. Het lichaam werd gevonden in het water bij...

Voorbijganger doet schokkende ontdekking: ziet overleden persoon in auto

Een voorbijganger trof maandagochtend een dode aan in een auto in Lith. De auto was geparkeerd op de Wiegersmastraat. Forensi...

Lees meer