Een leeuw, tijger en beer zijn al vijftien jaar beste vrienden

Een leeuw, tijger en beer zijn al vijftien jaar beste vrienden

Maak kennis met Shere Kahn, Leo en Baloo - ja, dat zijn echt hun namen!

In het wild zouden een leeuw, een tijger en een beer nooit vrienden zijn, maar deze drie vormen een uitzondering op die regel, ze wijken al meer dan 15 jaar niet van elkaars zijde. Deze stevige vrienden werden gered van een droevig leven toen ze als welpen werden gevonden in de kelder van een huis tijdens een politieinval in Atlanta, VS.

Leo de leeuw, Shere Khan de tijger en Baloe de zwarte beer leiden nu een gelukkig leven in Noah's Ark Animal Sanctuary (NAAS) in Locust Grove, Georgia. En het is echt een unieke vriendschap te noemen.

Een leeuw, tijger en beer zijn al vijftien jaar beste vrienden

Vanwege de ernst van hun verwondingen was het niet mogelijk om ze terug in het wild vrij te laten en sindsdien leven ze als een familie in het opvangcentrum.

Ze doen alles samen en tonen elkaar elke dag liefde en genegenheid. Ze zijn zo lief! Ze maken duidelijk geen onderscheid. Ze houden gewoon van elkaar. Doet je denken aan de Lion King.

Een leeuw, tijger en beer zijn al vijftien jaar beste vrienden

Zonder de hulp van NAAS, wie weet wat voor ellendig leven ze hadden gehad, maar nu zullen ze hun leven samen in veiligheid in dit paradijs leven met alle zorg die voor hen kan worden geboden.

Helaas zijn twee van de drie de afgelopen jaren te komen overlijden. Baloo is de enige die nog leeft van dit prachtige trio. Leo stierf in 2016 vanwege leverkanker en Sheer Khan stierf in 2018 een natuurlijke dood. Ze deelden een "clubhuis" in hun verblijf. De 2 katten zijn begraven naast het clubhuis zodat ze nog steeds dicht bij Baloo zijn. Zo lief dat ze samen waren in het leven en nu dichtbij zijn in de dood.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer