Dierentuin in Oekraïne zegt dat vermiste verzorgers die tijdens Russische aanvallen bleven om dieren te helpen dood zijn

Dierentuin in Oekraïne zegt dat vermiste verzorgers die tijdens Russische aanvallen bleven om dieren te helpen dood zijn

Feldman Ecopark, een dierentuin in Kharviv, Oekraïne, zegt dat de faciliteit de dood heeft bevestigd van twee werknemers die vorige maand werden vermist tijdens de Russische invasie van Oekraïne.

De dierentuin deelde het nieuws van de sterfgevallen in een persbericht en video's op Facebook en Instagram.

"We hebben de bevestiging gekregen dat twee van onze medewerkers die begin maart vermist werden, zijn overleden. Toen de oorlog begon, verbleven ze in het Ecopark en hielpen ze de dieren te voeren", staat in het Engels, vertaald uit het Oekraïens.

"We kwamen op 7 maart aan op het Ecopark en hebben ze daar niet gevonden. We hebben lang naar ze gezocht, aangesloten bijpolitie. Tot het laatst hadden we gehoopt dat er niets onherstelbaars was gebeurd, en ze konden overleven", vervolgde het persbericht. 'Maar gisteren kregen we de bevestiging dat hun lichamen waren gevonden. Onze mannen zijn neergeschoten door de vijanden en hun lichamen waren in de achterkamer gebarricadeerd.'

Feldman Ecopark noemde de medewerkers "geweldige en moedige mensen" en betuigde hun condoleances aan hun vrienden en familie.

Eerder deze maand zei Feldman Ecopark dat het mogelijk een aantal van zijn dieren moet euthanaseren nadat Russische beschietingen de verblijven in de dierentuin hebben beschadigd, volgens CBS News.

Woensdag deelde de dierentuin een positieve update over hun voortdurende inspanningen om tijdelijke huizen te vinden voor de dieren die nog steeds in de dierentuin verblijven.

"Het proces van het evacueren van onze dieren gaat ondanks alle moeilijkheden met succes door", zei Feldman Ecopark in een vertaalde verklaring. "Vandaag hebben we drie grijze wolven uitgeschakeld, die door de douane in beslag waren genomen als smokkelwaar en aan ons waren gegeven voor tijdelijke huisvesting, evenals een kasuaris en een groep van vijf ezels."

"Het weghalen van de laatste dieren - in de regel vriendelijk en vredig - was moeilijk, maar het is ons gelukt, alle geredde dieren maken het goed en zijn al op weg naar hun tijdelijke huizen. Wordt vervolgd, alle dieren zullen zeker worden gered", zo benadrukt de dierentuin.

Dierentuin in Oekraïne zegt dat vermiste verzorgers die tijdens Russische aanvallen bleven om dieren te helpen dood zijn

Beeld: Feldman Ecopark Zoo

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties