Woede heerst in Schotland nadat een EU project er voor zorgde dat pedofielen voortaan 'aangetrokken door minderjarigen' genoemd moeten worden

Woede heerst in Schotland nadat een EU project er voor zorgde dat pedofielen voortaan 'aangetrokken door minderjarigen' genoemd moeten worden

De term - beschreven als 'diep verontrustend' en 'onzin' - werd opgenomen in het eindejaarsrapport van de Chief Constable als onderdeel van een EU-project om kindermisbruik en -uitbuiting aan te pakken

Een controversiële stap om pedofielen te bestempelen als "Mensen die aangetrokken worden door minderjarigen" in een rapport op topniveau is verdedigd door Police Scotland, waarbij de politie suggereerde dat de EU de schuldige was.

Chief Constable Iain Livingstone's jaarlijkse eindejaarsrapport verwijst naar kindermisbruikers als Minor-Attracted People (MAP's). De stap komt te midden van bredere zorgen van campagnevoerders over wat zij zien als pogingen om pedofilie om te dopen tot een onschuldige seksuele voorkeur.

Een woordvoerder van de politie benadrukte dat MAP's geen term is die ze routinematig gebruiken om kindermisbruikers te beschrijven en zei dat het gebruik ervan in het rapport in de juiste context moet worden begrepen.

Hij legde uit dat de verwijzing naar MAP's verband hield met de betrokkenheid van de strijdmacht bij het Horizon Europe-project van de Europese Unie - Preventie van seksuele uitbuiting van kinderen.

In het rapport staat: "De belangrijkste agenda van het project is het ontwikkelen van begrip en aanpak om slachtofferschap van kinderen te voorkomen door Minor-Attracted People (MAP's) in dienst te nemen en hen de nodige ondersteuning, behandeling en begeleiding te bieden om criminele activiteiten te helpen voorkomen."

Een politiewoordvoerder zei: “Police Scotland gebruikt de term Minor-Attracted Person niet. De verwijzing in de Chief Constable’s Assessment of Policing Performance 2021/22 was in de context van de betrokkenheid van Police Scotland bij het Horizon Project EU-consortium om seksueel misbruik van kinderen aan te pakken. en Exploitatie.

"De term werd gebruikt in de opdrachtdocumenten voor het consortium en wordt vaker gebruikt op het continent. In september hebben vertegenwoordigers van Police Scotland met succes gelobbyd om de MAP-term niet te gebruiken door het consortium."

De term MAP is controversieel omdat kindermisbruikers proberen te ontsnappen aan het stigma dat verbonden is aan pedofilie en volhouden dat ze moeten worden beschouwd als een nichegroep naast de LGBT-gemeenschap.

Kenny McAskill, parlementslid van de Alba-partij voor East Lothian en voormalig minister van Justitie van de SNP, zei dat elk gebruik van eufemismen met betrekking tot kindermisbruikers "onzin" was. Hij zei: "Het uitspreken van deze eufemismen maskeert gewoon de realiteit en het gevaar ervan.

"Ik ben erg blij met de op gezond verstand gebaseerde benadering van Police Scotland, hoewel deze eufemismen zelfs in opdrachtdocumenten moeten worden vermeden, aangezien ze de realiteit maskeren en de gruwel verbergen. De term, in welke context dan ook, is flauwekul."

Maggie Mellon, een onafhankelijke maatschappelijk werkconsulent, zei dat de term MAP het risico met zich meebracht "het gevaar te normaliseren en daarom misschien een ernstig misdrijf te decriminaliseren".

Ze voegde eraan toe: "Er zouden diagnostische en behandelingsopties moeten zijn voor degenen die een risico vormen voor kinderen, maar de politie is geen therapeutische dienst - ze zouden hun middelen moeten besteden aan het sluiten van pornosites met kinderen en misbruik van vrouwen en het opvoeren van hun detectie." en veroordelingspercentages voor degenen die kindermishandeling promoten."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Pasgeboren meisje werd 'Batman' genoemd door grote zwarte vlek in haar gezicht - kijk hoe ze er nu uit ziet

In een wereld waar ieder mens uniek is, zijn er verhalen die bijzonder opvallen door de moed en veerkracht die ze uitstralen....

Ernstig verkeersongeval: Auto met gezin beland op z’n kop in een sloot

In het kleine dorp Hank, gelegen in Noord-Brabant, heeft zich zondagavond een dramatisch verkeersongeval voorgedaan. Een auto...

Dit enorme bedrag moet je betalen als je Tino Martin wil inhuren voor een feestje

De Nederlandse muziekscene kent vele iconen, maar Tino Martin staat bijzonder in de schijnwerpers nu hij de leeftijd van 40 j...

Minderjarige jongen neergestoken, man aangehouden

BREDA - Een steekpartij vond plaats in de wijk Haagse Beemden in Breda, aan de Veertienbunder, zondagavond rond 19.15 uur.Ver...

Groot verdriet voor Wilders na overlijden: “Ik mis haar enorm”

Geert Wilders, de leider van de PVV, heeft het overlijden van zijn moeder aangekondigd via het sociale medium X. Hij deelde d...

Lees meer