Wereldgezondheidsorganisatie wil alle vrouwen van 18-50 jaar verbieden om alcohol te drinken

Wereldgezondheidsorganisatie wil alle vrouwen van 18-50 jaar verbieden om alcohol te drinken

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zegt dat alle vrouwen in de "vruchtbare leeftijd" niet langer alcohol zouden moeten drinken. Het idee maakt deel uit van hun nieuwe Global Action Plan on Alcohol, dat tot doel heeft alle vrouwen tussen 18 en 50 jaar te stoppen met het drinken van sterke drank.

Het conceptrapport stelt dat "passende aandacht" moet worden besteed aan de mogelijke schade die alcohol kan toebrengen aan baby's terwijl ze nog in de baarmoeder zijn, en stelt dat om de effecten te verminderen, bijna alle vrouwen - niet alleen degenen die zwanger zijn - zouden moeten worden verboden om te drinken.

Het is niet verwonderlijk dat na de aankondiging woede losbarstte, waarbij critici de WHO afkeurden voor een 'volledig onevenredige' en onrealistische benadering van het probleem. Sommigen beschuldigden, niet onterecht, de organisatie zelfs van seksisme. Verschillende wetenschappers spreken zich uit tegen het plan en zeggen dat ze "enorm verbaasd" zouden zijn mocht het plan doorgang vinden.

Het plan van de WHO is bedoeld om het bewustzijn van alcoholgerelateerde schade en het schadelijke gebruik ervan te vergroten, maar gezien de publieke reactie, die iedereen had kunnen zien aankomen, kunnen ze deze strategie wellicht heroverwegen.

Help ons in de strijd om onafhankelijke journalistiek te bedrijven, word lid van ons Telegram kanaal

Beeld: Unsplash

Lees meer over:
WHO

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer