Voormalig Amerikaans President Trump gearresteerd

Voormalig Amerikaans President Trump gearresteerd

Voormalig president Donald Trump gaf zich donderdagmiddag aan bij het parket van de districtsprocureur van Manhattan om te worden geconfronteerd met ongekende strafrechtelijke aanklachten in verband met de Stormy Daniels "zwijggeld" -betaling.

De 76-jarige Trump stak protesterend zijn vuist op toen hij kort na 13.00 uur uit zijn Trump Tower-residentie in Midtown kwam. Voordat hij via een autocolonne naar het centrum werd geëscorteerd - op weg om de eerste Amerikaanse president ooit te worden die strafrechtelijk wordt vervolgd.

'Op weg naar Lower Manhattan, het gerechtsgebouw. Het lijkt zo onrealistisch - WOW, ze gaan MIJ ARRESTEREN. Niet te geloven dat dit in Amerika gebeurt. MAGA!” plaatste hij op Truth Social vlak voordat hij zich overgaf.

Geflankeerd door de geheime dienst zwaaide de 45e president voordat hij het kantoor van de officier van justitie binnenwandelde, waar bronnen zeiden dat hij waarschijnlijk vingerafdrukken zal nemen – maar zou kunnen voorkomen dat zijn mugshot wordt genomen – vóór zijn geplande 14:15 uur. voorgeleiding in het Hooggerechtshof van Manhattan.

Zijn advocaat, Joe Tacopina, heeft al gezegd dat hij tijdens de historische hoorzitting een "onschuldig" pleidooi zal indienen.

In tegenstelling tot de reis van Trump naar het gerechtsgebouw – die werd gevolgd door talloze helikopters en live op kabeltelevisie werd uitgezonden – zal zijn hoorzitting niet voor de massa worden uitgezonden, oordeelde de rechter in de zaak maandagavond.

Trump is de eerste president die strafrechtelijk wordt vervolgd nadat een grand jury, bijeengeroepen door Manhattan DA Alvin Bragg, afgelopen donderdag toestemde om hem aan te klagen in verband met zescijferige zwijggeldbetalingen in de aanloop naar de verkiezingen van 2016.

De exacte aanklachten tegen Trump blijven tot de hoorzitting verzegeld, maar bronnen en rapporten zeggen dat Trump te maken krijgt met meer dan 30 aanklachten, onder andere van het vervalsen van zakelijke gegevens – een aanklacht die hem bij veroordeling tot vier jaar achter de tralies kan doen belanden.

Lees meer over:
Trump Donald Trump

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer