Studente (22) vliegt uit kermisattractie en komt te overlijden

Studente (22) vliegt uit kermisattractie en komt te overlijden

Een studente van 22 jaar is twee weken geleden overleden na een val van een attractie op een kermis in Clermont-Ferrand, Frankrijk.

Tiffany zat samen met haar vriend in de Maxximum, een attractie die waaghalzen vijftig meter hoog in de lucht slingert en soms snelheden tot 80 km/u haalt. Tijdens de rit ontdekte Tiffany dat ze niet goed vastzat, waardoor ze op het dak van het bedieningshok viel.Haar moeder Virginie getuigt dat ze de longen uit haar lijf schreeuwde voor ze viel.

Het onderzoek toonde meerdere tekortkomingen aan in de veiligheid, waaronder een defecte veiligheidsgordel en een menselijke fout. De persoon die de laatste veiligheidscheck deed, had moeten ingrijpen, maar had geen contract en vluchtte na het ongeval. De eigenaar van de attractie is aangeklaagd voor onvrijwillige doodslag en zwartwerk. Tiffany's moeder is van mening dat de uitbaters van de attractie de schuld hebben en gestraft moeten worden. Ze pleit voor meer controles op dergelijke gevaarlijke attracties en vindt dat deze alleen in pretparken moeten staan.

Volg ons ook op Instagram voor het laatste en belangrijkste nieuws

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties