Stervende 92-jarige man wil de hand van zijn vrouw vasthouden, maar wat er daarna gebeurt, is hartverscheurend

Buitenland
donderdag, 06 juni 2024 om 20:23
5 21
We hebben vaak gehoord dat liefde geen grenzen kent en soms zien we daar op de meest ontroerende manieren bewijs van. Als we het bewijs van deze liefde zien, zet het ons echt aan het denken over hoeveel emotie voor ons betekent en hoe het levens kan veranderen.
Dit omvat een foto die is gemaakt van een stel in China. Het oudere Chinese echtpaar was bijna zeventig jaar getrouwd en bevonden zich op de intensive care, in een positie waarin ze hun liefde op de grootste manier konden tonen.
De foto is gemaakt door de hoofdverpleegkundige van het ziekenhuis op de intensive care, Wang Yanfang. Het ziekenhuis is gevestigd in de provincie Zhejiang, in het oosten van China.
Feng Ming is een 92-jarige man die naar de intensive care was gestuurd nadat hij last had van hartfalen. Zijn toestand verslechterde en zijn organen faalden, en uiteindelijk kreeg hij een longinfectie.
Omdat hij niet kon praten, moest hij zich op verschillende manieren uitdrukken. Op dit punt in zijn leven werd hij in leven gehouden door een levensondersteunende machine. Hij wist dat zijn leven ten einde liep.
Toen maakte zijn familie de keuze om de therapie stop te zetten en hem naar huis te brengen. Maar voordat hij het ziekenhuis verliet, wilde hij zijn vrouw zien. Ze waren 66 jaar getrouwd.
Zijn 95-jarige vrouw, Zhang Ping, lag ook in het ziekenhuis omdat ze een gebroken dijbeen had.
Volgens de hoofdverpleegkundige: “Het bezoekuur op de IC is van 15.00 uur tot 15.30 uur, maar de toestand van Feng is te ernstig om tot die tijd te wachten.” Ze regelen dat het oudere echtpaar elkaar voor de laatste keer ontmoet.
Toen zijn vrouw op een brancard naar de kamer werd overgebracht, zag hij haar. Wang vertelde vervolgens over het verhaal en zei dat ze de hand van haar man pakte en zei: 'Maak je geen zorgen over mij. Wees gerust, ik kan goed voor mezelf zorgen.”
Feng huilde toen hij die woorden hoorde en stierf uiteindelijk een paar uur later thuis.