Spaanse regio voert vaccinatieplicht en gigantisch hoge boetes voor vaccinweigeraars in

Spaanse regio voert vaccinatieplicht en gigantisch hoge boetes voor vaccinweigeraars in

Terwijl door de meeste politieke partijen non-stop geroepen wordt dat men tijdens een pandemie samen moet werken is opnieuw gebleken dat dit praktisch onmogelijk is in Spanje. In dit geval gaat het om de autonome regio Galicië waar de conservatieve PP-regering zonder steun van alle andere partijen een nieuwe en problematische gezondheidswet heeft aangenomen.

Met alleen de stemmen van de Partido Popular heeft de regionale overheid de nieuwe wet ‘Lei de Saúde’ aangenomen die nu al voor problematiek heeft gezorgd. Want in die wet staan vergaande maatregelen die genomen kunnen worden die volgens de socialistische PSOE zelfs waarschijnlijk niet constitutioneel zijn.

Terwijl het Spaanse Ministerie van Volksgezondheid roept dat er nooit een vaccinatieplicht komt, staat in de regionale gezondheidswet van Galicië dat de regionale autoriteiten de juridische basis hebben om iemand te verplichten tot een corona-vaccinatie.

Lees verder bij de bron: https://www.spanjevandaag.com/24/02/2021/regionale-overheid-galicie-opent-de-deur-tot-vaccinatieplicht-en-boetes/

Beeld: Unsplash

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties