Putin spreekt zijn zorgen uit over invloed van Big-Tech tijdens het World Economic Forum

Putin spreekt zijn zorgen uit over invloed van Big-Tech tijdens het World Economic Forum

Technologiegiganten zijn machtige rivalen van regeringen geworden, maar er zijn twijfels over de voordelen voor de samenleving van hun monopoliepositie, zei de Russische president Vladimir Poetin woensdag op het jaarlijkse World Economic Forum. "Waar is de grens tussen een succesvol wereldwijd bedrijf, veelgevraagde diensten en consolidatie van big data - en pogingen om de samenleving hard en eenzijdig te besturen, legitieme democratische instellingen te vervangen, iemands natuurlijke recht om zelf te beslissen hoe te leven en wat te kiezen te beperken? Welk standpunt moet je vrijelijk uiten?" Vroeg Poetin zich af.

"We hebben dit allemaal zojuist in de VS gezien. En iedereen begrijpt waar ik het over heb", voegde hij eraan toe.

De Russische leider verwees blijkbaar naar het harde optreden van Big Tech-bedrijven zoals Twitter, Facebook, Google, Apple en Amazon, vooral tegen Donald Trump en zijn aanhangers, tijdens de recente presidentsverkiezingen in de VS. De bedrijven, die volgens sommige critici de kant van de democratische kandidaat Joe Biden kozen, blokkeerden de socialemedia-accounts van president Trump vanwege beschuldigingen van aanzetten tot geweld, en hetzelfde werd gedaan op vele pagina's van groepen en individuen die hem steunden.

Lees verder bij de bron: https://www.rt.com/russia/513768-putin-slams-big-tech-in-davos/

Beeld: Schermafbeelding Kremlin / Youtube

Lees meer over:
Rusland Zwitserland

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties