Ondanks de Brexit staat Britse pond op het hoogste punt in drie jaar

Ondanks de Brexit staat Britse pond op het hoogste punt in drie jaar

Het Britse pond kwam vrijdag voor de eerste keer sinds april 2018 op 1,40 dollar terecht. Beleggers hopen op een spoedig economisch herstel nu de Brexit rond is en er volop gevaccineerd wordt.

Het gaat het Verenigd Koninkrijk momenteel economisch niet voor de wind. De Brexit in combinatie met de besmettelijkere coronavirusvariant die in het land werd ontdekt, zorgden afgelopen jaar voor de scherpste economische daling in meer dan driehonderd jaar. De Britse economie ging over heel 2020 10 procent onderuit.

Ook voor ondernemers geldt een beter vooruitzicht, blijkt uit het maandelijkse PMI-onderzoek. De index die bij het onderzoek hoort, kwam deze maand uit op 49,8 punten. In januari stond die nog op 41,2 punten. Alles onder de vijftig punten duidt erop dat de ondervraagden een krimp verwachten, maar die is volgens de vooruitzichten op dit moment dus veel kleiner dan de voorbije maanden.

Lees verder bij de bron: https://www.nu.nl/economie/6117490/ondanks-brexit-en-coronavirus-staat-britse-pond-op-hoogste-punt-in-drie-jaar.html

LEES OOK: Zie Foto’s: Gordon koopt dit nieuwe penthouse in Laren voor een miljoen Euro

Beeld: Unsplash

Lees meer over:
Economie Verenigd Koninkrijk

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties