Linkse regering van Italië wil contant geld afschaffen en migranten met open armen ontvangen

Linkse regering van Italië wil contant geld afschaffen en migranten met open armen ontvangen

De linkse regering van Italië is bezig met het implementeren van een nieuw pakket aan maatregelen. Daarin valt onder andere te lezen dat het contant geld af wil schaffen en strenge antimigratiewetten wil terugdraaien.

Die migratiewetten werden onder voormalig minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini ingevoerd. Nu kan wel duidelijk worden gesteld dat er een rode loper wordt uitgerold voor immigranten.

Een van de (vele) zorgwekkende zaken is dat met het creëren van nieuwe maatregelen die de regering onder leiding van premier Giuseppe Conte invoert, het gebruik van contant geld in Italië enorm teruggedrongen gaat worden met als doel het uiteindelijk af te kunnen schaffen. Daarom wil de staat de Italianen vanaf 1 december tien procent van alle creditcard- of debetkaartuitgaven vergoeden tot een plafond van 3.000 euro. Ook wordt er een loterij ingevoerd waarbij tweemaal per jaar 1500 euro willekeurig wordt uitgereikt aan hen die met een pinpas betaalden. Uiteraard is dit alles een sigaar uit eigen doos, want het zal resulteren in (enorme) belastingverhogingen op allerlei wijzen.

Tegelijkertijd worden de havens heropend voor particuliere "reddingsschepen". Bovendien moeten de verblijfs- en werkvergunningen worden vereenvoudigd en wordt de wachttijd voor een aanvraag voor staatsburgerschap teruggebracht van vier naar drie jaar.

Beeld: Pixabay

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer