Lichaam Jürgen Conings gevonden

Lichaam Jürgen Conings gevonden

De vermiste militair Jürgen Conings is teruggevonden in het Limburgse Nationale Park Hoge Kempen, hij is niet meer in leven. Dat bevestigt de redactie van TVL.

Burgemeester Johan Tollenaere van de desbetreffende gemeente, Maaseik, bevestigt dat hij zelf een levenloos lichaam heeft ontdekt in de buurgemeente Dilsen. De kans is zeer groot dat het om de vermiste militair Conings gaat.

De burgemeester maakte vanochtend een tocht met zijn mountainbike door de regio, hij rook een doordringende geur van een dood lichaam. Vervolgens schakelde hij de hulpdiensten en militairen in die nog altijd ter plekke waren om te zoeken naar Conings. Tollenaere zag het lijk zelf nergens, maar alles wijst erop dat het Conings betreft.

Jürgen Conings was spoorloos verdwenen op 17 mei met wapens die hij had meegenomen uit de kazerne van Leopoldsburg. Het federaal parket bestempelde Conings meteen als een terreurverdachte wegens zijn extreemrechtse sympathieën en bedreigingen aan het adres van viroloog Marc Van Ranst, die sindsdien in een safehouse verblijft. Conings stond ook op de OCAD-lijst (Belgische veiligheidsdienst) van potentieel gevaarlijke extremisten.

Nog geen dag later werd zijn auto teruggevonden, maar van Conings was geen spoor. Sinds meer dan een maand zijn er al tientallen zoekacties geweest, vooral in het Nationale Park Hoge Kempen in Limburg.

Help ons in de strijd om onafhankelijke journalistiek te bedrijven, word lid van ons Telegram kanaal

Bron: HLN | Beeld: Videostill

Lees meer over:
België

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer