IS-vrouw Jennifer W. (30) veroordeeld voor de marteldood van een yezidi-kind, "Kwam om van de dorst"

IS-vrouw Jennifer W. (30) veroordeeld voor de marteldood van een yezidi-kind, "Kwam om van de dorst"

IS-lid Jennifer W. is maandag in Duitsland veroordeeld tot 10 jaar celstraf, onder meer voor de dood van een yezidi-kind. Dat is een primeur in Europa.

Jennifer W., een nu dertigjarige vrouw uit het Duitse Nedersaksen, reisde in 2014 naar Irak om met een IS-strijder te trouwen. In Fallujah kocht haar Iraakse man, Taha Al-J., een yezidi-vrouw en haar kind op een slavenmarkt waar ontvoerde leden van die Iraakse minderheidsgroep werden aangeboden. In de snikhete zomer van 2015 zou de man het vijfjarige kind voor straf in de tuin aan een raamkozijn hebben vastgebonden, waarna ze in de felle zon door de dorst omkwam. De man werd in 2019 in Griekenland opgepakt en aan Duitsland uitgeleverd, waar hij nog voor de rechter moet verschijnen.

Volgens de rechtbank in München had Jennifer W. moeten ingrijpen en is ze daarom niet alleen schuldig aan lidmaatschap van een terroristische organisatie, maar ook aan moord door nalatigheid. “Hoewel de beschuldigde zich realiseerde dat het meisje zou sterven door een gebrek aan vocht, kwam zij niet in actie en voorzag haar niet van water, noch maakte zij haar los”, las de hoofdofficier van justitie voor. De rechtbank heeft daarbij bewijs dat W. later de moeder, die machteloos moest toezien hoe haar kind stierf, dreigde neer te schieten als zij niet ophield te huilen.

Lees verder bij de bron

LEES OOK: Zo ziet de ex-vriendin van koning Willem-Alexander er nu uit

Beeld: Ter illustratie, PXFuel

Lees meer over:
dood

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties