Hongarije: "De grenzen van Europa moeten beschermd worden!"

Hongarije: "De grenzen van Europa moeten beschermd worden!"

Het Hof van Justitie van de Europese Unie, het hoogste gerechtshof van de EU, heeft geoordeeld dat Hongarije de EU-wetgeving heeft geschonden door illegale immigranten te beletten asiel aan te vragen. De uitspraak maakt de weg vrij voor de Europese Commissie, de machtige administratieve arm van de EU, om financiële sancties op te leggen aan het restrictieve immigratiebeleid van Hongarije. De Hongaarse regering heeft gezworen dat ze niet zal buigen voor druk om aan boord te springen van de multiculturele treinwagon van de EU.

In zijn uitspraak van 17 december beschuldigde de rechtbank, informeel bekend als het Europees Hof van Justitie (EHvJ), de Hongaarse regering ervan migranten naar zogenaamde transitzones te dwingen en hun mogelijkheden om asiel aan te vragen te beperken. De rechtbank oordeelde ook dat Hongarije asielzoekers niet toestond de detentie te verlaten terwijl hun zaken in behandeling waren en geen speciale bescherming bood aan kinderen en kwetsbaren.

Lees verder bij de bron: https://www.zerohedge.com/geopolitical/hungary-europes-borders-must-be-protected

Beeld: Unsplash

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer