Gigantische zonnestorm is losgebarsten, dit is wat je kunt verwachten

Gigantische zonnestorm is losgebarsten, dit is wat je kunt verwachten

Na maanden van speculatie en voorspelling vond eindelijk de verwachte gebeurtenis plaats eergisteren. NASA bevestigde dat er een van de meest intense zonnevlammen van de afgelopen jaren heeft plaatsgevonden, en deelt ook de potentiële effecten voor de bevolking van de aarde.

Het zou de meest krachtige zonneactiviteit zijn sinds 2017, waarvan de gevolgen ons de komende dagen flink kunnen raken.

Gelukkig voor ons bewoog de zonnevlam zich buiten de rand van de zon, zodat onze planeet niet rechtstreeks in de vuurlijn lag. De vlam ging vergezeld van een enorme emissie van plasma en een magnetisch veld van de zon, wat de mogelijkheid creëert dat het magnetische veld van de aarde wordt verstoord.

Als gevolg van de geomagnetische stormen die hieruit kunnen voortvloeien, kunnen onze navigatiesystemen worden gehinderd. Het kan echter nog slechter worden: onze elektriciteitsnetwerken en communicatiekanalen kunnen storingen ondervinden, wat betekent dat het internet een periode zou kunnen uitvallen.

Zwarte vlekken op aarde

De zonnevlek ligt ver in het zuiden en dus is de kans dat de aarde rechtstreeks wordt getroffen minimaal. Dat betekent echter niet dat we er geen last van hebben.

Volgens NASA zijn er al radio-blackouts geweest als gevolg van de krachtige puls van röntgenstraling en extreme ultraviolette straling die op het moment van de uitbarsting de aarde bereikte. Leuke weetfeit: de straling bereikte onze planeet in iets meer dan 8 minuten.

Er zijn kortegolf radioblackouts waargenomen in Zuid-Amerika, Afrika en de zuidelijke Atlantische Oceaan. Binnen enkele dagen zal duidelijk worden wat de gevolgen zullen zijn.

Lees meer over:
weer

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Dit is de nieuwe vriend van Welmoed Sijtsma (33)

Welmoed Sijtsma deelt geweldig liefdesnieuws. De 33-jarige presentatrice heeft weer een relatie. Ze heeft RTL Boulevard beves...

Hond vindt plastic zak in de vuilnisbak en draagt deze mee naar huis. Eigenaars zijn geschokt als ze zien wat erin zit

Een hond genaamd pui genoot van een van zijn wandelingen die hij zelf maakte door de straten vang Bangkok, blaffend naar vree...

Zien: Dit is de 22 jaar oudere partner van Hélène Hendriks

De geruchtenmolen over Hélène Hendriks en haar mysterieuze partner heeft draait op volle toeren. Ondanks dat Hélène geruchten...

Overleden vrouw gevonden in het water

Het lichaam van een dode vrouw is maandagochtend aangetroffen in Standdaarbuiten. Het lichaam werd gevonden in het water bij...

Voorbijganger doet schokkende ontdekking: ziet overleden persoon in auto

Een voorbijganger trof maandagochtend een dode aan in een auto in Lith. De auto was geparkeerd op de Wiegersmastraat. Forensi...

Lees meer