Duitsland: coronagevangenis voor quarantaineweigeraars

Duitsland: coronagevangenis voor quarantaineweigeraars

In de Duitse deelstaat Sachsen is men van plan om mensen die niet in quarantaine willen en mensen die zich niet aan de quarantaine houden gedwongen op te sluiten. Daartoe zou een “corona-instelling” voor “gedwongen onderbrenging” zijn voorzien in Dresden.

Zoals de “Bild-Zeitung” berichtte, is men in Sachsen van plan om mensen die herhaaldelijk quarantaine weigeren en mensen die zich niet aan de quarantaine houden gedwongen op te sluiten. Daartoe zou een “corona-instelling” voor “gedwongen onderbrenging” zijn voorzien in Dresden. Het gaat om een voormalig vluchtelingencentrum. Het ministerie van Sociale Zaken van Sachsen heeft deze plannen tegenover de “Bild-Zeitung” bevestigd.

Het gebouw moet omheind en door de politie bewaakt worden. Hat zal dus een soort gevangenis zijn. Andere politici hadden daarvoor al ideeën geopperd om weigeraars van coronamaatregelen en mensen die zich niet aan de quarantaine houden op te nemen in de psychiatrie.

Lees verder bij de bron: https://www.freiewelt.net/nachricht/sachsen-corona-knast-fuer-quarantaene-verweigerer-10083586/

Beeld: Pixabay

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties