Duitse deelstaat stopt binnenkort met lockdown: horeca en bioscopen weer open

Duitse deelstaat stopt binnenkort met lockdown: horeca en bioscopen weer open

De Duitse deelstaat Saarland stopt na Pasen met de lockdown. Bioscopen, sportcentra en restaurants met buitenruimte mogen dan de deuren weer openen, zegt de premier van de regio met ongeveer een miljoen inwoners. Mensen hebben wel een negatieve uitslag van een snelle coronatest nodig om daar gebruik van te maken.

Het kleine Saarland, dat grenst aan Luxemburg en Frankrijk, wordt daarmee de eerste Duitse staat die de lockdown onder voorwaarden beëindigt. Dat gebeurt vanaf 6 april. In lokale media wordt al geschreven over een „Saarland-Model.” Premier Tobias Hans, een partijgenoot van bondskanselier Angela Merkel, maakte ook bekend dat openbare bijeenkomsten met maximaal tien personen na de paasperiode weer worden toegestaan.

Duitsland zit sinds medio december in lockdown. Die wordt steeds met enkele weken verlengd. Merkel zag zich deze week genoodzaakt om plannen terug te draaien voor een nog strengere ’paaslockdown’, waarbij vrijwel alle winkels moesten sluiten en religieuze diensten via internet moesten plaatsvinden. Op die plannen kwam veel kritiek. De bondskanselier bood later excuses aan en zei een fout te hebben gemaakt.

Bron: De Telegraaf | Beeld: Unsplash

Lees meer over:
lockdown horeca Duitsland

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties