Britse internetsensatie en avonturier Lord Miles is vermist geraakt in Afghanistan

Britse internetsensatie en avonturier Lord Miles is vermist geraakt in Afghanistan

Miles Routledge, die beter bekend is en als door het leven gaat als Lord Miles, is een Britse student die bekendheid vergaarde door naar Afghanistan af te reizen tijdens de gebeurtenissen van het Taliban-offensief in 2021 en van zijn situatie verslag deed op 4chan en Twitch. Berichten van Routledge gingen half augustus 2021 viraal op sociale media en hij was in een klap populair. Zijn drang naar avontuur lijkt hem nu fataal te zijn geworden.

Lord Miles is vooral bekend om zijn reizen naar gevaarlijke landen. Hij werd beroemd op internet nadat hij had onthuld dat hij in 2021 op vakantie ging naar Afghanistan. De YouTuber bereikte het land toen de Taliban het overnamen. Gelukkig slaagde hij erin het land uit te komen door in een vliegtuig te stappen dat hem veilig naar Dubai bracht. Nadien bezocht hij een scala aan verschillende gevaarlijke landen, of daagde hij zichzelf uit door dakloos door het leven te gaan in New York. Zijn volgers konden altijd meekijken hoe van het ene in het andere avontuur sprong. Sommigen waarschuwden hem voor zijn naïviteit en spraken van geluk. Anderen prijsden zijn avonturiers hart en conservatieve kijk op de wereld, waardoor hij meestal zonder moeite de gevreesde landen kon doorkruisen. Zo werd hij goede vrienden met de Taliban in Afghanistan.

Het lijkt er echter op dat de YouTuber opnieuw naar het land is gegaan. De data van zijn reizen blijven onbekend. De laatste keer dat hij volgers op de hoogte bracht van zijn locatie was op 24 februari, toen hij onthulde dat hij in Dubai was. Het lijkt erop dat de influencer om een onbekende reden opnieuw besloot om naar Afghanistan te gaan.

Een Twitter-account dat in beheer lijkt te zijn van de PR-afdeling van de Taliban maakte de vermissing sinds gisteravond bekend. Zij probeerden hem tevergeefs te bereiken maar hebben al sinds 6 maart geen actief contact meer met hem. Het gebied waar Miles zoek is geraakt is bergachtig, wild en ISIS heeft er zijn vinger in de pap. De overlevingskansen lijken klein.

De volgende dag werd er opnieuw een bericht geplaatst op de sociale mediapagina en zo onthulde de Taliba dat ze informatie hadden ontvangen met betrekking tot Lord Miles. Ze verklaarden dat de autoriteiten zijn zaak behandelden als een "onderzoek naar vermiste personen". De tweet luidde:

Britse internetsensatie en avonturier Lord Miles is vermist geraakt in Afghanistan

Internetgebruikers overspoelden Twitter met positieve gedachten in de hoop dat de internetpersoonlijkheid gevonden wordt. Velen hopen dat hij nog leefde en gezond is. Het blijft onzeker wanneer we de volgende update van de PR van de Taliban zullen ontvangen.

Lees meer over:
lord miles

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties