Politie in België zal een maand lang geen boetes uitdelen

Politie in België zal een maand lang geen boetes uitdelen

De Belgische politie zal vanaf donderdag geen verkeersboetes meer uitdelen ter protest tegen het uitstellen van een salarisverhoging en tegen de verhoging van de pensioenleeftijd.

Dit geldt echter niet voor direct gevaarlijk gedrag, zoals rijden onder invloed van alcohol. Wel zijn er stiptheidsacties gepland, waardoor vliegreizigers er rekening mee moeten houden. Agenten zullen zelf beoordelen of ze een bekeuring moeten uitdelen en zullen bij "lichtere overtredingen" eerder verkeersopvoedkundig optreden. Bijvoorbeeld, iemand die fout geparkeerd heeft zal worden gevraagd om een andere plek te zoeken.

De politievakbonden willen de uitgifte van boetes stilleggen als protest tegen wat zij zien als "woordbreuk" van de regering. Deze zou zich niet houden aan afspraken over loonsverhogingen en zou de afspraken over de pensioenleeftijd eenzijdig hebben aangepast. Volgens Carlo Medo van de politievakbond NSPV moeten de "politieke spelletjes" die ten koste van de politie gaan, stoppen.

De boze bonden hopen op steun van de publieke opinie, maar overwegen ook minder populaire acties als laatste redmiddel. Zo willen ze voor Kerstmis meer alcoholcontroles uitvoeren, inclusief tijdens de spits. Daarnaast zijn er stiptheidsacties rond vliegvelden aangekondigd.

Lees meer over:
politie België

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties