6-jarige vermiste Arian dood gevonden in weiland

Buitenland
vrijdag, 28 juni 2024 om 11:34
arian
Elm, Duitsland – De sinds april vermiste zesjarige Arian is dood aangetroffen in een weiland in het noorden van Duitsland. Het lichaam van de jongen werd ontdekt door een boer en door DNA-onderzoek geïdentificeerd.
Arian verdween op de avond van 22 april vanuit zijn huis in Elm, nabij Hamburg. Beveiligingsbeelden toonden hem rennend naar een nabijgelegen bos. De grootschalige zoektocht die volgde, waarbij politie, brandweer en honderden vrijwilligers betrokken waren, leverde lange tijd geen resultaat op.
Vanwege zijn autisme verliep de zoektocht naar Arian op een speciale manier. Traditionele zoekmethoden werden aangevuld met onconventionele tactieken in de hoop de jongen aan te trekken. Politie en hulpdiensten gebruikten drones, een helikopter en een vliegtuig met warmtebeeldcamera’s. Daarnaast werden vrolijke ballonnen opgehangen en chocolade neergelegd, waarvan men hoopte dat Arian erdoor aangetrokken zou worden.
Omdat Arian gefascineerd was door vuurwerk, werden er ook vuurwerkeffecten ingezet. 's Nachts werden grote lichtzuilen in de lucht gericht en speelden speakers kinderliedjes af. Tevens werd een nabijgelegen rivier drooggelegd uit vrees dat hij in het water was gevallen.
Ondanks de inzet van 200 militairen en het zorgvuldig vermijden van geluiden die Arian zouden kunnen afschrikken, bleef de jongen onvindbaar. Honderden tips stroomden binnen, maar het duurde uiteindelijk ruim twee maanden voordat er duidelijkheid kwam.
Maandag vond een boer een kinderlichaam in een weiland, enkele kilometers van Arians ouderlijk huis. DNA-onderzoek bevestigde dat het om Arian ging. De politie heeft verklaard dat er geen aanwijzingen zijn dat de jongen slachtoffer is geworden van een misdrijf. Uit respect voor de familie wordt er geen verdere informatie gegeven over de doodsoorzaak.