5-jarig kind dat was vermist dood teruggevonden in een rivier

5-jarig kind dat was vermist dood teruggevonden in een rivier

Een van de meest tragische en moeilijke dingen voor een ouder moet toch wel het verlies van een kind zijn. Het is hartverscheurend om de dood van een kind te vernemen.

Op 10 september 2022 raakte de 5-jarige Lucian Munguia vermist. Hij was erg geliefd door zijn familie en vrienden, en verbleef vlak voor de vermissing bij zijn jongere broertjes in Yakima, in de staat Washington (Verenigde Staten)

Dat is ook de plek waar hij voor het laatst nog in leven werd gezien. Toen Lucian vermist raakte ondernam de familie gelijk actie en begon met zoeken. Ook de lokale gemeenschap zocht naar de kleine jongen, dit moet echter niet baten en het leverde geen resultaat op.

Op 29 december 2022 kwam dan het verlossende en tevens hartverscheurende nieuws: de autoriteiten meldden dat er menselijke resten in de Yakima rivier gevonden waren. De gevonden resten werden meegenomen voor autopsie en identificatie.

Op 30 december vergeleken de autoriteiten gebitsgegevens en concludeerden dat het stoffelijk overschot toebehoorde aan de vijfjarige Lucian Munguia. Volgens een verklaring van het Yakima Police Department zullen aanvullende DNA-tests worden uitgevoerd om de identiteit van de gevonden menselijke resten volledig te bevestigen.

Lees verder op de volgende pagina

5-jarig kind dat was vermist dood teruggevonden in een rivier

Volgens de voorlopige autopsie verklaarde de politie dat er “geen aanwijzingen zijn voor criminele handelingen”.

Een Facebookgroep gewijd aan het vinden van de kleine Lucian, meldde dat het jongetje non-verbaal autistisch was en een zwak voor zeedieren had.

Slechts een paar dagen voordat ze zijn stoffelijk overschot ontdekten, postte zijn moeder op diezelfde Facebook-groep. Met Kerstmis sprak ze over hoeveel ze haar kleine jongen miste en schreef: “Kerstmis is niet zo vrolijk zonder jou.”

Op 7 januari wordt een gebedswake voor de kleine Lucian gehouden, gevolgd door een levensviering op 14 januari.

De redactie de familie van de kleine Lucian Munguia. Dit is een zeer moeilijke tijd en onze gedachten en gebeden gaan uit naar hen.

Schrijf je in op onze gratis nieuwsbrief, en ontvang de belangrijkste nieuwsberichten in je inboxPlaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer