Twintig burgers dienen verzoek in bij rechtbank Akwasi alsnog te vervolgen

Twintig burgers dienen verzoek in bij rechtbank Akwasi alsnog te vervolgen

Twintig klagers hebben het gerechtshof in Amsterdam vandaag verzocht om rapper Akwasi alsnog te vervolgen voor zijn ‘verontrustende’ uitspraak op de Amsterdamse Dam tijdens een Black Lives Matter-demonstratie van vorig jaar. Hun advocaat Richard van der Weide vindt namelijk dat er sprake is van rechtsongelijkheid, omdat Jenny Douwes wel werd vervolgd om haar oproep om een snelweg te blokkeren en Akwasi niet.

In zijn klaagschrift noemde Van der Weide Akwasi een ‘recidivist’ omdat hij zich sinds 2009 haatdragend en strafbaar zou uitlaten tegen de figuur zwarte piet. ,,In formele zin is hij dat niet, omdat hij nooit strafrechtelijk is vervolgd voor zijn uitspraken, maar feitelijk gezien wel”, aldus Van der Weide tegen het ANP.

Lees verder bij de bron: https://www.ad.nl/show/twintig-klagers-willen-alsnog-vervolging-akwasi-rapper-zou-straf-accepteren-br~aa15bd60/

Beeld: Schermafbeelding DWDD / Youtube

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer