Thijs (13) vindt een dode man in uitgebrande auto

Binnenland
dinsdag, 30 april 2024 om 10:16
brand 1024x538
De 13-jarige Thijs stuitte zondagmiddag op het levenloze lichaam van een onbekend persoon in een uitgebrande auto. Dit gebeurde toen hij de schade van een recente brand op het terrein van zijn vader aan de Noordeindseweg ging bekijken.
Thijs vertelt aan een verslaggever van Rijnmond.nl hoe hij, nieuwsgierig naar de gevolgen van de brand, de auto nader inspecteerde. “Ik keek even in die auto en zag een lijk. Ik schrok me dood,” zegt hij nog steeds merkbaar aangedaan door de ervaring.
De vader van Thijs, Kimball, was eveneens geschokt toen hij het nieuws van zijn zoon hoorde. Hoewel hij zelf die ochtend al op het terrein was geweest, had hij het lichaam over het hoofd gezien. “Dat mijn zoon van 13 dit moet meemaken. Je verwacht niet dat de politie een lijk over het hoofd ziet,” uit Kimball zijn frustratie over het gebrek aan aandacht van de veertig dienstverleners die eerder op het terrein aanwezig waren.
De politie heeft het terrein pas de maandagochtend na de brand afgezet als plaats delict. Een woordvoerder legde uit dat het lichaam mogelijk over het hoofd is gezien omdat het pand door de brand als onveilig werd beschouwd en er geen personen als vermist waren opgegeven.
De identiteit van het slachtoffer en de oorzaak van de brand zijn nog onbekend. De politie heeft twee verdachten aangehouden in verband met de zaak: een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 21-jarige man uit Rotterdam. Het onderzoek is in volle gang en men hoopt dat camerabeelden meer licht zullen werpen op deze tragische gebeurtenissen.

In een schuur in Berkel en Rodenrijs heeft een 13-jarige jongen vanmorgen een dode ontdekt in een uitgebrande auto. Het voertuig stond in een loods waar gisteren brand woedde. De overleden persoon lag in foetushouding op de achterbank.

Image
Image
Image
Image
19
Reply