Soedanese statushouder die 18-jarige Rik van de Rakt doodstak krijgt geen straf maar behandeling

Soedanese statushouder die 18-jarige Rik van de Rakt doodstak krijgt geen straf maar behandeling

Geen gevangenisstraf maar gedwongen opname in een tbs-kliniek. Ayoub A. was volledig ontoerekeningsvatbaar toen hij vorig jaar de 18-jarige Rik van de Rakt doodstak op een fietspad langs de Julianasingel in Oss. Dat vonnis sprak de rechtbank Oost-Brabant vrijdag uit.

Rik van de Rakt was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats, die negentiende april. Vlak bij zijn werk werd hij neergestoken door een totaal verwarde Ayoub A. Hij overleed ter plekke. A. werd niet veel later aangehouden op het station in Oss. Op de bagagedrager van zijn fiets vond de politie het bebloede mes waarmee het slachtoffer was gestoken. A. zegt geen enkele herinnering te hebben over wat zich op het fatale moment heeft afgespeeld.

Lees verder bij de bron: https://www.bd.nl/oss-e-o/geen-straf-maar-behandeling-voor-man-die-rik-van-de-rakt-doodstak-op-straat~a71d8f40/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web&referrer=https%3A%2F%2Ft.co%2F

Beeld: Unsplash

Lees meer over:
Moord

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties