Profvoetballer Rai Vloet die onder invloed een 4-jarig kind doodreed veroordeeld tot 2,5 jaar cel

Profvoetballer Rai Vloet die onder invloed een 4-jarig kind doodreed veroordeeld tot 2,5 jaar cel

Profvoetballer Rai Vloet is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar voor zijn betrokkenheid bij een dodelijk verkeersongeval op de A4. Het ongeval vond plaats op 10 mei 2020 bij het knooppunt Burgerveen, waarbij een 4-jarige jongen om het leven kwam.

De rechtbank oordeelde dat Vloet, die destijds voor Excelsior speelde en onder invloed was van alcohol en drugs, roekeloos en onvoorzichtig heeft gereden. Hij reed met een snelheid van 236 kilometer per uur en haalde verschillende auto's in via de vluchtstrook. Bij het invoegen botste hij tegen de auto van het slachtoffer, waardoor deze van de weg raakte en over de kop sloeg.

Vloet zelf raakte bij het ongeval ook gewond en verbleef enige tijd in het ziekenhuis. Na zijn herstel meldde hij zich bij de politie en legde hij een bekentenis af.

De veroordeling van Vloet is conform de eis van de officier van justitie. Naast de gevangenisstraf heeft de rechtbank hem ook een rijontzegging van vijf jaar opgelegd. De advocaat van Vloet heeft aangegeven dat hij in hoger beroep zal gaan tegen de uitspraak.

Lees meer over:
rechtbank Gevangenisstraf

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer