Profvoetballer (24) om het leven gekomen bij steekpartij op straat

Binnenland
zaterdag, 08 juni 2024 om 21:12
ambulance74784
VLAARDINGEN – Een steekpartij heeft het leven geëist van Žanuels Skopenko, een 24-jarige Letse profvoetballer. Skopenko, die zijn carrière begon bij Valmeira en ook uitkwam voor het nationale zaalvoetbalteam van Letland, overleed onlangs na een steekpartij in het drukke centrum van Vlaardingen.
Volgens een bericht van de Letse voetbalbond, dat door De Telegraaf werd overgenomen, was Skopenko naar Nederland gekomen in de hoop op een succesvolle internationale loopbaan. Zijn dromen liepen echter anders dan verwacht. Afgelopen zaterdagmiddag ontstond er om onbekende redenen een conflict terwijl hij in Vlaardingen alcohol dronk met een ander persoon. Rond 14.00 uur, in een drukke winkelstraat, escaleerde de situatie en werd Skopenko neergestoken.
Žanuels Skopenko stond bekend als een veelbelovend talent binnen het Letse voetbal. Zijn technische vaardigheden en inzet brachten hem al vroeg in zijn carrière bij prominente clubs en het nationale zaalvoetbalteam. Helaas had Skopenko de afgelopen tijd te kampen met persoonlijke problemen, waardoor zijn carrière een negatieve wending nam. Hij hoopte in Nederland een nieuwe start te maken, maar dit mocht niet zo zijn.
Na het incident werd aanvankelijk een verdachte opgepakt, maar deze persoon werd snel weer vrijgelaten. Later werd een tweede verdachte aangehouden, een 33-jarige man die naar verluidt de avond van het incident met Skopenko had doorgebracht. De politie onderzoekt nog of deze man de daadwerkelijke dader is van de steekpartij. De identiteit en motieven van de verdachte zijn nog niet volledig opgehelderd, en het onderzoek loopt nog.
Het nieuws van Skopenko's dood heeft diepe indruk gemaakt in Letland. De nationale televisie en diverse media besteedden ruime aandacht aan het tragische voorval. Zijn voormalige club Valmeira en de Letse voetbalbond hebben hun medeleven betuigd aan de familie en vrienden van Skopenko. In een officiële verklaring benadrukten zij het verlies van een talentvolle sporter en een geliefd teamlid.
De voetbalgemeenschap, zowel in Letland als in Nederland, rouwt om het verlies van Žanuels Skopenko. Zijn talent en inzet op het veld werden geroemd, en zijn tragische dood laat een leegte achter bij degenen die hem kenden en bewonderden. De Letse voetbalbond heeft aangekondigd een herdenkingsceremonie te organiseren ter ere van Skopenko, waarbij zijn bijdrage aan het nationale team zal worden geëerd.

Izsakām līdzjutību Žanuela Skopenko tuviniekiem, viņu pāragri zaudējot 🕊 Žans mums vienmēr paliks atmiņā ar savu neatlaidību, degsmi un dzīvesprieku 😔 💔 Valmiera FC

Image
48
Reply