Pleegouders aangehouden na poging tot doodslag op 10-jarig meisje

Binnenland
maandag, 27 mei 2024 om 18:36
politie4678
In Vlaardingen zijn twee pleegouders gearresteerd op verdenking van poging tot doodslag op hun 10-jarige pleegdochter. Het meisje werd vorige week in de nacht van maandag op dinsdag met ernstige verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. Haar toestand is volgens de politie zorgwekkend en kritiek.
Na haar opname was het meisje de eerste dagen niet aanspreekbaar. De politie startte een groot onderzoek met hulp van een forensisch team en meerdere rechercheurs. Dankzij camerabeelden uit de buurt kwamen de pleegouders, beide 37 jaar oud, in beeld als verdachten.
De twee andere kinderen die in het huis woonden zijn elders ondergebracht. De politie roept getuigen op zich te melden en spoort iedereen die door deze zaak geraakt is aan om contact op te nemen met slachtofferhulp.
Wegens privacyredenen en het lopende onderzoek verstrekt de politie weinig details. De verdachten zitten in volledige beperking, wat betekent dat ze alleen contact mogen hebben met hun advocaat.
De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) noemt de situatie ernstig en verdrietig, maar geeft geen specifieke details over individuele gevallen. Zorginstellingen zijn verplicht geweldsincidenten te melden bij de IGJ. Een melding over dit incident is nog niet binnengekomen, maar de betrokken zorgaanbieder heeft hiervoor nog enkele dagen de tijd.