Overleden persoon gevonden in vijver van voortuin

Binnenland
zaterdag, 22 juni 2024 om 17:35
lint
ARNHEM – Zaterdagochtend vroeg werd in de Arnhemse wijk Malburgen een overleden persoon aangetroffen in een vijver. De omstandigheden rondom het incident zijn nog onduidelijk.
Rond 06.00 uur werden de hulpdiensten op de hoogte gebract voor een incident aan de Wederikstraat. Bij aankomst troffen zij een lichaam aan in een grote vijver in een voortuin op de hoek van de straat. De forensische opsporing startte direct een onderzoek ter plaatse, dat enkele uren in beslag nam. Tegen 09.00 uur werd het gebied weer vrijgegeven.
Het lichaam is inmiddels overgebracht naar het mortuarium in Elst. De politie heeft aangegeven dat de identiteit van de overledene nog niet bekend wordt gemaakt, aangezien de familie van het slachtoffer nog geïnformeerd moet worden. Wel werd bevestigd dat het niet om een bewoner van het betreffende huis gaat.
Opmerkelijk is dat er eerder in de nacht van vrijdag op zaterdag een explosie plaatsvond bij een woning in dezelfde straat. De politie heeft echter verklaard dat er geen verband is tussen de explosie en het gevonden lichaam. "We hebben meer informatie en gaan ervan uit dat het op toeval berust," aldus de dienstdoende officier ter plaatse.
De politie blijft het onderzoek voortzetten en hoopt spoedig meer informatie te kunnen geven over de omstandigheden rondom het overlijden.