Overleden persoon gevonden in tuin, politie ontruimd de buurt

Binnenland
donderdag, 20 juni 2024 om 1:24
lint
Eygelshoven - Maandagavond werd er melding gedaan dat er mogelijk een overleden persoon in een tuin achter een woning zou liggen. De hulpdiensten die vervolgens ter plaatse gingen, vermoeden dat er mogelijk gevaarlijke stoffen in de betreffende woning aan het Mgr. Nolensplein zijn. Uit voorzorg worden daarom omliggende woningen ontruimd.
Door het vermoeden van mogeijk gevaarlijke stoffen, is besloten uit voorzorg omliggende woningen te ontruimen. Het gaat om zo'n twintig woningen. De brandweer onderzoekt op dit moment of er inderdaad sprake is van gevaarlijke stoffen. Zodra er meer bekend is, volgt aanvullende berichtgeving.

Update 21.37 uur

De omwonenden van het Mgr. Nolensplein mogen inmiddels terug naar hun woningen. De brandweer heeft geen gevaarijke stoffen aangetroffen in de woning. Op dit moment wordt er op de locatie onderzoek gedaan naar de overleden persoon die in de tuin is aangetroffen. Middels onderzoek moet er meer duidelijkheid komen hoe en onder welke omstandigheden de persoon is overleden. Er worden op dit moment nog geen mededelingen over de identiteit van de persoon gedaan.