Man van 70 opgepakt voor kindermisbruik van 13 kinderen

Man van 70 opgepakt voor kindermisbruik van 13 kinderen

Hij stond bekend als 'Opa Cees' en was geliefd in de hele buurt in Alblasserdam. Kinderen en hun ouders vertrouwden de goedaardige man die geld en cadeaus gaf. Nu is 12 jaar gevangenisstraf met tbs geëist tegen de schijnbare kindervriend van 70 jaar oud. Na de aangifte van een van de ouders wegens seksueel misbruik met haar zoons, werd Cees de J. eind februari 2022 door de politie gearresteerd.

Beste vriend

Op zowel verjaardagen, als andere gelegenheden zoals kerst was hij altijd aanwezig. Cees de J. werd gezien als een echte kindervriend, zelfs als superopa door een bepaalde moeder. Onder de getuigenissen treden enkele voorbeelden tevoorschijn; "Hij vergat nooit een verjaardag, was er altijd, ook met kerst. Een van de jongens wilde een mountainbike, die kon ik niet betalen en toen kreeg hij hem van Cees. 'Het zijn toch mijn kleinkinderen', zei hij dan".

Aanvankelijk was Cees mantelzorger voor een dame op leeftijd, door de dorpsgenoten 'oma' genoemd. Hier kwamen twee broertjes en hun vriendjes dikwijls over de vloer. De verdachte heeft verklaard dat de jongens hem in het kruis grepen. Het initiatief tot seksuele handelingen kwam volgens hem altijd vanuit de kinderen.

Toen 'oma' is overleden, is Cees de J. in zijn eigen huis verder gegaan met de praktijken. Hier kwamen in de loop der tijd steeds meer kinderen langs. Waar er vermoed wordt dat er wellicht meer slachtoffers zijn die nog niet naar voren zijn gekomen, ligt de teller nu op dertien jongens, tussen de zeven en vijftien jaar.

Sekspop

Uitjes naar de McDonalds, pokémonkaarten of een nerf-pistool, het was allemaal in ruil voor seks. Hij had een sekspop, Jannie. Daar moesten de jongens dan handelingen mee verrichten. Ook zette hij porno op en gaf glijmiddel. Een jongen getuigde: "Hij deed zijn gulp open als ik zat te gamen. Dan duwde hij mijn hoofd naar zijn piemel, dat vieze ding".

"Monsters bestaan niet, zei ik tegen mijn zoon"

In de rechtszaal hebben een hoop ouders tot de verdachte gesproken toen zij hun slachtofferverklaring voorlazen. Een vader vertelde hoe zijn zoon geschrokken riep toen hij zijn hand even op zijn been legde: "niet doen, blijf van me af!"

Een moeder vertelde: "Monsters bestaan niet, zei ik altijd tegen mijn zoon. En anders jaagt mama ze wel weg. Monsters bestaan dus wel en deze kon ik niet wegjagen".

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties