Man die 2-jarig dochtertje van vriendin mishandelde krijgt celstraf

Man die 2-jarig dochtertje van vriendin mishandelde krijgt celstraf

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 37-jarige Tilburgse man veroordeeld tot 28 maanden cel, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. De man viel het 2-jarige kind van zijn vriendin aan, waardoor de peuter met meerdere gebroken botten in het ziekenhuis werd opgenomen. Ook moest de man behandeld worden in een psychiatrisch centrum.

Verdachte woonde bij zijn toenmalige vriendin in Loosbroek. Tijdens de kerstvakantie in december 2020 ging de metgezel winkelen en werd de man alleen gelaten met zijn slapende 2-jarige dochter, dat liep finaal mis.

Toen de vrouw terugkwam van de supermarkt, merkte ze dat de peuter nog steeds huilde. Na naar de huisarts te zijn gegaan, is het meisje overgebracht naar het ziekenhuis. Het bleek dat ze 2 dijbenen en een gebroken scheenbeen had gebroken.

Volgens de rechtbank is in alle gevallen vastgesteld dat het meisje ernstige en zeer ongebruikelijke verwondingen opliep toen ze alleen in huis was met de man. Immers, voordat mama naar de supermarkt gaat, kan baby nog lopen en staan. Toen ze thuiskwam, bleef het jonge meisje huilen en zakte in elkaar toen haar moeder haar op de grond probeerde te zetten.

Volgens deskundigen moet de verwonding zijn veroorzaakt door de impact van sterke kracht. De verdachte ontkende haar iets te hebben aangedaan en zei dat hij geen idee had wat er was gebeurd. Geen enkel ongevalscenario is consistent met trauma. En volgens de rechtbank was de getuigenis van deze man erg wisselend. Hij was altijd aan het veranderen en aanpassen van zijn woorden. Daaruit bleek volgens de rechtbank dat hij reden had om iets te verbergen.

Volgens de rechtbank is de verdachte schuldig bevonden aan zware mishandeling. De baby was hulpeloos en werd aan zijn zorg overgelaten. Hij had jammerlijk gefaald bij het vertrouwen dat de moeder van het meisje in hem had gesteld. Omdat de man het tot nu toe niet duidelijk had gemaakt, zijn de ouders van het kind en het kind zelf achteraf verhoord.

De rechtbank kende de door de officier van justitie gevraagde zwaardere straf toe, rekening houdend met het feit dat de man in 2021 tot een lange gevangenisstraf was veroordeeld wegens misdrijven tegen het kind van een andere partner (hij ging hiertegen in beroep). De rechtbank maakt zich grote zorgen over het feit dat de verdachte een relatie heeft met een minderjarige.

Daarom veroordeelde de rechtbank hem tot 28 maanden gevangenisstraf, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. Ook moest de man behandeld worden in een psychiatrisch centrum. Daarnaast moet hij zijn dochter de schade vergoeden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Man doodgestoken in woning, vrouw opgepakt

In de Groningse stadswijk Oosterpoort heeft een steekpartij plaatsgevonden, waarbij het mannelijke slachtoffer de aanval niet...

89-jarige vrouw in scootmobiel omgekomen bij botsing met stadsbus

Op zaterdagmiddag 20 april, rond 13.45 uur, heeft zich een tragisch ongeval voorgedaan op de kruising van de Katerdijk met de...

Dit is hoe de 20-jarige zoon van de overleden Guusje Nederhorst er nu uit ziet

De herinnering aan Guusje Nederhorst, die op slechts 34-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van borstkanker, blijft leve...

VIDEO: Nederlandse conducteur mept Somalisch dreigventje hard tegen de grond

We bevinden ons op een treinstation in Hoorn. Daar kreeg een Somalische jongen ruzie met een conducteur van de NS. De 21-jari...

Vrouw (27) vliegt uit kermisattractie en komt te overlijden

Een ongeval bij een kermisattractie heeft geleid tot het overlijden van een 27-jarige vrouw in Blois, in het hart van Frankri...

Lees meer