Koning brengt bezoek aan geplunderde Primera in Den Bosch

Koning brengt bezoek aan geplunderde Primera in Den Bosch

De koning arriveerde rond 10.30 uur op het stadhuis op de Markt. Daar sprak hij met burgemeester Mikkers en vertegenwoordigers van de zogenoemde Driehoek: politie, Openbaar Ministerie en de dienst Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente over de rellen en de aanpak ervan door de drie samenwerkende veiligheidspartners.

Daarna bezocht Willem-Alexander de vernielde kledingwinkel Drop-Out Fashion aan de Hinthamerstraat. Daar sprak hij met winkeleigenaresse Emma Huijbregts, de eigenaar van cafetaria IJsbeer en enkele bewoners van die straat. Ze spraken over hun beleving van de gebeurtenissen, de gevolgen van de vernielingen in combinatie met de noodgedwongen sluiting en over spontane hulpinitiatieven.

Na zijn bezoek aan de winkelstraat trok de koning terug naar de Markt voor een ontmoeting met andere getroffen ondernemers in Hotel Central. Daar sprak hij ook met Huub van Mackelenbergh, voorzitter van FC Den Bosch. Zijn ronde sloot hij af in de Visstraat, waar hij eerst op bezoek ging bij de geplunderde Primera. Daarna sprak hij nog met medewerkers van de gemeente over het schoonmaken na de rellen.

Bekijk de beelden hier: https://www.gelderlander.nl/s-hertogenbosch/koning-willem-alexander-bezoekt-geplunderde-primera-in-den-bosch~a7b3f8ca/

LEES OOK: Dit is hoe Willem-Alexander Máxima ten huwelijk vroeg

Beeld: Marc Brink

Lees meer over:
koning Den Bosch avondklok rellen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties