Jonge vrouw (21) uit het niets op klaarlichte dag verkracht in centrum van Enschede

Binnenland
vrijdag, 31 maart 2023 om 16:29
architecture g70ea11784 1920
Op vrijdagochtend vond er in Almelo een pro forma-zitting plaats van een zaak waarbij een jonge vrouw afgelopen december op klaarlichte dag werd verkracht in Enschede. Een 21-jarige man uit Sierra Leone zit vast op verdenking van de gewelddadige verkrachting en ontkent het misbruik niet.

Brute verkrachting in centrum van Enschede

Op maandag 19 december benadert de verdachte de nietsvermoedende vrouw in het centrum van Enschede met de vraag: "Can I ask you something?". Vervolgens wordt het slachtoffer met geweld tegen de grond gewerkt en onder andere in haar gezicht geslagen en meegesleurd door de verdachte. Ze wordt bruut verkracht terwijl de verdachte de woorden ‘It’s really fine, oh it’s fine’ uitspreekt. De verkrachting wordt op camerabeelden vastgelegd.
De verdachte ontkent de strafbare feiten waar hij van verdacht wordt niet en zijn verklaring komt volgens officier van justitie Menno Hoekstra zelfs neer op een bekentenis, zo meldt RTV Oost. Over het slachtoffer is geen informatie bekend gemaakt.
De verdachte zit momenteel vast in het huis van bewaring en zal over een aantal weken worden onderworpen aan een onderzoek in het Pieter Baan Centrum. Na afronding van dit onderzoek zal de zaak inhoudelijk behandeld worden. Een volgende pro forma-zitting staat gepland op 16 juni.
Bron: Telegraaf | Beeld: Pixabay