Inclusiewens van de politie: Binnen 5 jaar heeft 35 procent van het korps een migrantenachtergrond

Inclusiewens van de politie: Binnen 5 jaar heeft 35 procent van het korps een migrantenachtergrond

Naar aanleiding van racistische uitlatingen in groepsapps van politieagenten, heeft de politie haar pijlen gericht op inclusie. Het inclusiever worden van de nationale politie zou moeten worden bereikt door het aantal korpsleden met een migrantenachtergrond de komende 5 jaar te verhogen naar 35 procent. Het doel van de organisatie is hiermee racisme binnen het korps te verminderen.

Politiechefs Martin Sitalsing en Gery Veldhuis willen met de slogan ‘Politie voor iedereen’ een beweging starten die duidelijk maakt dat alle groepen in de samenleving voldoende vertegenwoordigd dienen te zijn binnen het politiekorps. Veel politieagenten zitten tegen de pensioenleeftijd aan, om dit op te vangen worden 17000 nieuwe agenten van verschillende etnische afkomst aangenomen. Dit zou een aanzienlijke verandering van de samenstelling van het politiekorps teweegbrengen.

De 35 procent doelstelling geldt voor de Randstad waar dit percentage een goede weerspiegeling is van de bevolking. Er zijn ook gebieden waar de verhoudingen anders liggen. In Utrecht Kanaleneiland, ligt het percentage mensen met een migratieachtergrond nog behoorlijk wat hoger, namelijk op 80 procent. Dit percentage komt niet in de buurt van het percentage korpsleden met een migratieachtergrond in diezelfde wijk.

Beeld: Politie

Lees meer over:
politie racisme

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties