IC-artsen eisen minder coronamaatregelen

IC-artsen eisen minder coronamaatregelen

De coronamaatregelen eisen een te grote tol en wegen niet op tegen de gezondheidswinst die ziekenhuizen boeken. Dat schrijven vier intensivecare-artsen in ‘NRC’. Ze pleiten voor versoepeling van de maatregelen en ‘daarbij te accepteren dat er als gevolg van corona meer mensen zullen overlijden’.

De artsen, die dagelijks met coronapatiënten werken, vinden dat de lockdownmaatregelen een ‘te grote tol eisen’. Ze stellen dat ‘niet-urgente reguliere zorg wordt uitgesteld waardoor kanker-, transplantatie en andere patiënten soms vroegtijdig sterven’.

Bovendien lopen volgens hen veel leerlingen in het basis- en middelbare onderwijs een serieuze leerachterstand op. Tevens wijzen ze erop dat winkels, cafés, restaurants en kapsalons al erg lang gesloten zijn en dat veel ondernemers deze crisis niet zullen ‘overleven’. De artsen vrezen tot slot dat het aantal mensen dat leeft in armoede toeneemt, en de kloof tussen arm en rijk groeit.

Lees verder bij de bron: https://www.linda.nl/nieuws/binnenland/ic-artsen-minder-strenge-maatregelen/?fbclid=IwAR1G5n9rHefnzWMfwjlSKtMbGS--hkYk4Y9gqQgQPmjac5DjSrNqeMN_i7U

LEES OOK: Ferd Grapperhaus krijgt woedeaanval voor camera

Beeld: Unsplash

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer