Hugo de Jonge: "Mondkapjesplicht volgende week mogelijk opgeheven"

Hugo de Jonge: "Mondkapjesplicht volgende week mogelijk opgeheven"

Het behoort tot de mogelijkheden dat over een week de mondkapjesplicht volledig verdwijnt. Dit zei demissionair minister van Volksgezondheid De Jonge vandaag na overleg over de coronasituatie. Aankomende vrijdag komt het kabinet met een beslissing.

Vrijdagavond is er eveneens een persconferentie waarin aankomende versoepelingen worden aangekondigd. De Jonge liet weten dat het kabinet er mee bezig is er naar te kijken welke maatregelen mogelijk kunnen worden geschrapt. “Het gaat gewoon ontzettend goed; het gaat heel snel met vaccineren, we zien dat de besmettingscijfers en de ziekenhuiscijfers geweldig dalen. Dat maakt het dat we de volgende stap vrijdag kunnen zetten en die gaat dan een week later in.”

Ook zei De Jonge dat er van een flink deel van de maatregelen afscheid genomen kan worden. Daarbij wordt het ‘epidemiologisch risico’ wel gewogen, evenals de vermoedelijke situatie in het najaar. Het is belangrijk dat daar rekening mee wordt gehouden, zo kan men niet voor onverwachte verrassingen komen te staan.

Eerder deze week werd al duidelijk dat het kabinet eerder dan verwacht meer versoepelingen wil doorvoeren. Deze zijn van 30 juni naar 26 juni verplaatst.

Help ons in de strijd om onafhankelijke journalistiek te bedrijven, word lid van ons Telegram kanaal

Bron: NOS | Beeld: Videostill

Lees meer over:
Hugo de Jonge mondkapjes

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties