Horeca sleept Staat voor de rechter

Horeca sleept Staat voor de rechter

Nu de horeca waarschijnlijk langer de deuren gesloten moet houden, pikt Koninklijke Horeca Nederland het niet meer. De brancheorganisatie stapt naar de rechter om een snelle heropening en een beter steunpakket af te dwingen.

“De verplichte horecasluiting drukt disproportioneel op de branche. Keer op keer blijft perspectief uit met als gevolg dat veel horecaondernemers tegen enorme (financiële) problemen aanlopen,” klinkt het. De KHN start daarom een bodemprocedure én vraagt de rechter tegelijkertijd om spoedvoorzieningen te treffen om de horeca zo snel mogelijk te heropenen.

KHN-voorzitter Robèr Willemsen vindt het onacceptabel als er vanaf 2 maart geen enkele versoepeling voor de horeca komt. “De verplichte horecasluiting plus het feit dat de steun vanuit de overheid niet 100 procent van de lasten dekt, betekent dat veel ondernemers het faillissement in de ogen zien, met alle gevolgen - zowel zakelijk als privé - van dien,” reageert Willemsen geërgerd.

Lees verder bij de bron: https://www.parool.nl/ts-b5d81b97

LEES OOK: Zie Foto’s: Gordon koopt dit nieuwe penthouse in Laren voor een miljoen Euro

Beeld: Unsplash

Lees meer over:
lockdown horeca rechtbank rechter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer