Experts Nederlandse GGZ: Mentaal welzijn neemt af door gebrek aan toekomstperspectief

Experts Nederlandse GGZ: Mentaal welzijn neemt af door gebrek aan toekomstperspectief

Het kabinet heeft de lockdown die medio december van kracht ging met drie weken verlengd. Op de nieuwe beoogde einddatum zit heel Nederland - als het goed is - 57 dagen zoveel mogelijk binnen: 15 procent van één jaar. Het aantal sociale contacten moet in die tijd tot een minimum beperkt worden. En dat doet wat met je, oordelen gedragsexperts en de Nederlandse ggz.

"We zijn niet goed bestand tegen deze geïsoleerde periode", vertelt hoogleraar emoties en affectieve processen Agneta Fischer.

Ook de Nederlandse ggz maakt zich grote zorgen, met name over langetermijneffecten van de lockdown. "Hoewel de verlenging begrijpelijk is in het kader van virusbestrijding, is het voor inwoners die al door het ijs dreigden te zakken geen goede zaak." Nederlanders die al kwetsbaar waren, zouden een verhoogd risico lopen op klachten. Zonder tijdige behandeling gaat het van kwaad tot erger, stelt de organisatie in een reactie.

Lees verder bij de bron: https://www.nu.nl/coronavirus/6102503/experts-niemand-is-bestand-tegen-15-procent-van-het-jaar-binnen-zitten.html

Beeld: Unsplash

Lees meer over:
coronavirus lockdown

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties